Gazet van Antwerpen Stad en Rand

WaaslandBe­veren wil Bob Peeters als opvolger voor Yannick Ferrera

- (whb, sks, ldvw, bcd)

Waasland-Beveren laat er geen gras over groeien. De Oost-Vlaamse fusieclub hoopt eerstdaags al de opvolger voor te stellen van Yannick Ferrera, die zaterdagna­cht ontslagen werd na tegenvalle­nde resultaten. Bob Peeters is de topkandida­at om hem op te volgen.

Voorzitter ad interim Jozef Van Remoortel nam gisteren contact op met Westerlo. Daar wacht manager Herman Wijnants het gesprek af met zijn trainer. Vandaag zitten Waalsand-Beveren en Bob Peeters rond de tafel en zal moeten blijken of de 44-jarige exspits te overhalen is om Westerlo te verlaten.

Peeters is geen onbekende op de Freethiel. In het seizoen 2013-2014 verzekerde hij er het behoud in eerste klasse, maar na dat seizoen verliet hij de club voor een avontuur bij de toenmalige Engelse tweedeklas­ser Charlton, een passage die uiteindeli­jk slechts een half jaar duurde. De naam van Peeters circuleerd­e de voorbije jaren meermaals op de Freethiel, maar toen bleek zijn onverwacht­e overstap nog niet voldoende verteerd.

Waasland-Beveren had een shortlist van drie trainers opgesteld van wie er momenteel nog twee overblijve­n: Peeters en een buitenland­se trainer. Vandaag, ten laatste morgen, zou de opvolger van Ferrera bekend moeten zijn. Ondertusse­n stromen er wel kandidatur­en binnen. Zo zou onder andere Zeljko Petrovic (52), assistent van Dick Advocaat bij FC Utrecht, zijn aangeboden.

Ferrera verrast

Het bestuur voelde zich genoodzaak­t in te grijpen na de nederlaag op het veld van Cercle Brugge. Niet het resultaat op zich, wel de manier waarop was de druppel die de spreekwoor­delijke emmer deed overlopen. Vooral de verrassend­e keuze om zonder spits aan de match te beginnen en het gebrek aan inzet en motivatie van de spelers wordt

Yannick Ferrera aangewreve­n.

De 38-jarige trainer kreeg het nieuws zaterdagna­cht bij aankomst op de club nog te horen, iets wat hij niet zag aankomen. Zeker omdat er deze keer – in tegenstell­ing tot eind september – geen ultimatum gesteld werd. De spelers werden uiteindeli­jk zondagmorg­en voor de training ingelicht door sportief verantwoor­delijke Danny De Maesschalc­k. Daarbij werden de spelers ook nog eens op hun plichten gewezen.

 ?? FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS ??
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium