Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Lestienne scoort snelste goal van het seizoen

- (bfa, gco)

Voor het eerst sinds die indrukwekk­ende thuiszege tegen Club Brugge van begin oktober heeft Standard nog eens een competitie­wedstrijd gewonnen. De Rouches zaten na een vroege treffer van Lestienne op rozen, maar zagen daarna ontzettend af in Kortrijk. Door een rake strafschop van Mpoku pakte de ploeg van trainer Preud’homme alsnog de volle buit. “In een ideale wereld win je met mooi voetbal. Maar als dat niet lukt, moet het maar op een andere manier”, zei de Luikse T1.

“We misten de frisheid om zelf het spel in handen te nemen”, stelde winnend coach Michel Preud’homme. “Dan moet je je huid duur verkopen, en dat hebben we goed gedaan. Op de mentalitei­t van de spelers was niets aan te merken. Ik ben er trots op dat we ook op deze manier matchen kunnen winnen, want dat is voordien nog niet gebeurd.”

Maxime Lestienne mocht gisteren een (seizoens)record op zijn naam schrijven. De flankaanva­ller van Standard zorgde voor het snelste doelpunt van dit seizoen door al na negentien seconden de netten te doen trillen. Meteen van bij de aftrap ging het richting het Kortrijkse doel, waarna Standard verdedigen­de fouten van Kagelmache­r en Azouni afstrafte. Bastien kraakte zijn schot, waarop de bal in de voeten van Lestienne kwam. Die nam het leer met links aan en werkte beheerst af met rechts. Joakim Maehle is zo zijn record kwijt. De Deen van Genk scoorde op het veld van Cercle Brugge na 28 seconden.

De vroegste goal ooit in de Jupiler Pro League blijft op naam van Imoh Ezekiel, die ooit voor Standard scoorde na tien seconden. De Nigeriaan zag gisteren vanop de bank van KV Kortrijk hoe zijn record standhield.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium