Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Giants geven demontrati­e

Telenet Giants Antwerp walst over zwak Okapi Aalstar heen

- PATRICK CEULEMANS

Telenet Giants Antwerp won na een heuse demonstrat­ie de Vlaamse kraker in het Forum van Aalst. Okapi was teleurstel­lend zwak, de Sinjoren collectief beklijvend. “Sterke defense, dat vormde de sleutel tot dit succes”, zei coach Roel Moors.

Okapi Aalstar was de hele wedstrijd op achtervolg­en aangewezen, kon geen vuist maken en liep dus achter de feiten aan. De selectie werd dan ook na een snertprest­atie door de eigen aanhang uitgeflote­n. Van een wedstrijd was met 16-29, 27-54 (rust), 33-63 en 43-83-tussenstan­den uiteraard geen sprake. Wel van een demonstrat­ie van Telenet Giants Antwerp. Vijf spelers in de dubbele cijfers, van de elf spelers die op het parket kwamen scoorden er tien, 17 op 25 bommen, een 18-39dominant­ie in de rebound en maar liefst 29 assists. Dat leverde een teamevalua­tie van 140 op. Een schril contrast met de 57 index van Okapi Aalstar.

In die collectiev­e prestatie was Paris Lee met 18 punten en 11 assists de gids van dienst. Ook Dave Dudzinski (20 punten, 6 rebounds) en de met 4 op 5 driepunter­s uitpakkend­e Tyler Kalinoski waren sterkhoude­rs.

“Dit was vooral een schitteren­de partij van het hele team”, glunderde coach Roel Moors. “We pakten uit met een sterke defense en dat was de sleutel om snelheid te maken en aanvallend gevaarlijk te zijn.”

“Heerlijk dat het team draait”, knipoogde de Amerikaans­e guard Paris Lee. “Dat maakt het als guard simpel om de ploegmaats te voorzien van assists.”

Met drie op vijf en twee wedstrijde­n minder gespeeld eisen de Sinjoren stilaan maar zeker hun plaats in de top van de rangschikk­ing weer op.

Beschaamd

Coach Jean-Marc Jaumin van Okapi Aalstar was snoeihard voor zijn selectie. “Een verschrikk­elijke prestatie. Ik ben beschaamd, vooral ten aanzien van onze fans. Zij werken een hele week om een ticketje te kopen en krijgen dan dit gepresente­erd. Gelukkig konden ze nog wat genieten van de Giants. Zij brachten totaalbask­etbal. Een voorbeeld hoe het spelletje moet worden gespeeld. Wij moeten nu in de spiegel kijken en zaterdag tegen Kangoeroes Mechelen met een reactie uitpakken.”

 ?? FOTO GREGORY VAN GANSEN ?? Jae’Sean Tate klimt hoog boven zijn Aalsterse tegenstand­er Zvonko Buljan uit.
FOTO GREGORY VAN GANSEN Jae’Sean Tate klimt hoog boven zijn Aalsterse tegenstand­er Zvonko Buljan uit.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium