Gazet van Antwerpen Stad en Rand

"Niet slecht van den ouwe"

Sinjoor Domien Loubry duwt Kangoeroes in verlies

- (cpm)

Sinjoor Domien Loubry leidde Brussels naar de winst bij Kangoeroes Mechelen, dat dus geen derde opeenvolge­nde zege boekte. “Niet slecht van den ouwe”, knipoogde de 33-jarige Antwerpena­ar.

Ondanks twee spraakmake­nde zeges tegen Oostende en Charleroi zat de Winketkaai in Mechelen helemaal niet vol. Kangoeroes Mechelen kon bovendien de stunts tegen de Grote Twee van het Belgische basketbal niet bevestigen.

“We speelden daarvoor te statisch”, analyseerd­e coach Paul Vervaeck. “Verdedigen­d zat het niet goed, we incasseren maar liefst 97 punten. Dan weet je dat je er 98 moet maken. Dat lukte dus ook niet. Het liep te stroef.”

Brussels bevestigde de sterke offensieve prestatie tegen Limburg United dus wel. “Vijf spelers in de dubbele cijfers en we geven maar liefst 22 assists”, zei coach Serge Crevecoeur. “Dan weet je dat het goed zit. We incasseren wel 87 punten, maar ik vond het defensief ook oké.” Christophe­r Smith, Caleb Walker, Amaury Gorgemans en Amin Steves waren de bezielers van de maximale 46-66-bonus.

“We wisten dat Kangoeroes met zijn aanvallend talent alles of niks zou spelen”, aldus Domien Loubry, die met 11 punten, 8 assists en 5 rebounds Brussels naar de winst leidde. “Kwan Cheatham lukte verre bommen waar moeilijk op te verdedigen is en ook Carrington Love kwam los. Na hun remonte werd het bij 73-75 nog eventjes spannend. We behielden onze cool en namen in money-time met snel basketbal opnieuw afstand.”

De vierde nederlaag van het seizoen doet Kangoeroes meteen weer wegzakken naar de grijze middenmoot. Zaterdag trekt de Mechelse club naar Okapi Aalstar, waar de Ajuinen de rotprestat­ie van tegen de Giants willen uitwissen.

 ?? FOTO BELGA ?? Antwerpena­ar Domien Loubry loodst Brussels naar winst in Mechelen.
FOTO BELGA Antwerpena­ar Domien Loubry loodst Brussels naar winst in Mechelen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium