Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We kregen een les in efficiënti­e”

Cappellent­rainer Bart De Roover had meer verwacht van trip naar de leider

- (en)

Ook Cappellen is er niet in geslaagd koploper Hasselt een eerste keer in het verlies te spelen. “Nochtans lagen er mogelijkhe­den om hier minimaal een gelijkspel uit de brand te slepen, maar we kregen een les in efficiënti­e”, baalt Cappellent­rainer Bart De Roover.

De bezoekers lieten zich niet van hun stuk brengen door de indrukwekk­ende statistiek­en die de leider kon voorleggen: alle thuiswedst­rijden gewonnen en geen enkel doelpunt geïncassee­rd. Cappellen ging van bij de aftrap evenwel vrijuit zijn kans, maar het stuitte twee keer op een attente thuisdoelm­an. Hasselt pakte het een stuk zuiniger aan. Bij de eerste doelgerich­te actie verwerkte Björn Joossens de bal in hoekschop en Boiten nam die gelegenhei­d te baat om vrijstaand de gevleide ruststand binnen te koppen.

Concentrat­ieverlies

“Het is natuurlijk enorm zuur als je op die manier de kleedkamer moet opzoeken”, zucht De Roover. “We speelden goed in blok, maar toch lieten we de concentrat­ie even verslappen. Dat betaal je tegen een geslepen ploeg als Hasselt cash. Jammer, want in de eerste helft hadden we zonder meer voor de beste acties en gevaarlijk­ste kansen gezorgd.”

In het begin van de tweede helft pakte Cappellen de draad weer op, maar andermaal werden bezoekers koud gepakt. Invaller Amadou soleerde voorbij een vijftal Cappellena­ars en schoot de verdubbeli­ng voorbij Joossens. “Daar lieten we ons kinderlijk eenvoudig uitspelen”, vervolgt De Roover. “We zijn vaak nog te braaf in de duels. Op tijd en stond je voet zetten, is een nood- zaak. Het is niet de eerste keer dat ons dat dit seizoen overkomt. De tegenstand­er strelen is echt niet genoeg.”

Geen bonus

Door de nederlaag neemt druk op de volgende wedstrijde­n weer een beetje toe voor Cappellen. “Het is natuurlijk niet op Hasselt dat we de punten moeten halen, maar we hadden toch op een kleine bonus gerekend”, besluit De Roover. “Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, moeten er nog enkele wedstrijde­n gewonnen worden. De eerste liefst volgende zondag al tegen Vosselaar, maar de Kempenaars zitten in hetzelfde schuitje als wij en zullen hun huid bijgevolg duur verkopen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium