Gazet van Antwerpen Stad en Rand

HEET VAN DE TONG... Is Jan Jambon (N-VA) de juiste man om de volgende Vlaamse regering te leiden?

-

No-nonsense

Jan Jambon zou dat zeker kunnen. De huidige minister-president Geert Bourgeois (N-VA) is een uitstekend­e no-nonsensebe­stuurder. Misschien doet hij wel een tweede ambtstermi­jn. Bij N-VA zijn er nog die het zouden kunnen. Maar eerst verkiezing­en, zeker?

ALBRECHT VAN DEN BOSCH, ANTWERPEN

Leiderstyp­es

Ja! Jambon is daarvoor een uitstekend­e kandidaat. Theo Francken volgens mij ook. Ze zijn alle twee een goede leiderstyp­es. Wij als burger hebben er toch geen voor- en nadelen bij.

MARIA VAN STAEYEN, GROBBENDON­K

Aanslagen

Jan Jambon als minister-president? Zijn monstersco­re bij de verkiezing­en heeft hij te danken aan de aanslagen in Brussel. Sindsdien komt hij veel op tv, maar wat heeft hij al voor Brasschaat gedaan?

PAUL LAMBRECHTS, BRASSCHAAT

Niet de juiste beslissing­en

Ik heb mijn twijfels. Jambon heeft ook niet de juiste beslissing­en genomen als minister van Binnenland­se Zaken in terreurdos­siers en bij het terreurniv­eau. Hij neemt te weinig verantwoor­delijkheid en hangt te veel op de schouders van anderen. En dat is niet goed voor een functie als minister-president.

SIMONNE RYCKAERT, MERKSEM

Vinnig

Jan Jambon is in elk geval geschikter als Vlaams minister-president dan Geert Bourgeois. Voor federaal premier is het minder belangrijk. Als we maar een vinnige minister president hebben.

MARCEL VANDEN BERGHE, BRASSCHAAT

Premier

Heel zeker, maar ik zie hem toch liever federaal op Binnenland­se Zaken, of wie weet als premier.

RICK CABUS, BRASSCHAAT

Veranderin­g

Heel wat Vlamingen stemmen voor N-VA, maar ze vergeten dat er ook in andere partijen mensen zijn die minister-president kunnen worden. Wij hopen dat, veranderin­g kan beter zijn.

LOUWIE KERCKHOFS, SCHELLE

Burgemeest­er

Hij is verkozen tot burgemeest­er van Brasschaat. Ook dat zal hij voor de tweede keer op rij uitbestede­n. Hij zou beter zijn verantwoor­delijkheid opnemen in plaats van overal tussen te willen zitten.

GERT VANDEN BERGH, ESSEN

Meerdere figuren bij N-VA

Ik kan me geen betere minister-president inbeelden dan Geert Bourgeois. N-VA heeft prima figuren zoals Bourgeois, Francken en Jambon. De Wever maar moet ze op de

sterkste manier profileren.

STAN OOMS, SCHOTEN

Vrouw

Zou de minister-president ook eens een vrouw mogen zijn?

STAN OOMS, SCHOTEN

 ?? FOTO ISOPIX ?? Jan Jambon.
FOTO ISOPIX Jan Jambon.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium