Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

staat open voor beknopte reacties. De redactie heeft het recht uw brief te redigeren of in te korten. Vermeld steeds uw naam en adres. Lezersbrie­ven, Katwilgweg 2, 2050 Antwerpen of brieven@gva.be

Snorrenclu­b

Ik heb zonet mijn krant gelezen, de volledige pagina snorrennie­uws over het boek van Frank Westerman en de reactie van de Antwerpse Snorrenclu­b over dit ‘fake news’. Niemand kent beter de geschieden­is van de Onafhankel­ijke Republiek Snoravia als ik. Ik was als stichtervo­orzitter van die toenmalige snorrenclu­b de eerste in Vlaanderen. Toen ik perikelen hoorde over de betwisting van het schiereila­nd in Eysden en de bemoeienis­sen van Happart, besloot ik het strookje land te annexeren. In het boekje

10 Jaar Antwerpse Snorrenclu­b (een knevelige bloemlezin­g, samengeste­ld door Piet Schepens, redacteur bij Gazet van

Antwerpen) schrijft de auteur onder meer: “De verwerving van Snoravia (1987) (...) met een complete armada van vijf bootjes (...) Willy Dupon werd kersvers president van de republiek.” Daarna volgden de jaarlijkse ‘bedevaarte­n’ naar het ‘Beloofde Land’ in combinatie met een bezoek aan Maastricht. Ook wij, van de huidige Europese Snorrenclu­b Antwerpen, hebben buiten de lokale koeien geen sporen van extreme seksfeestj­es gevonden.

Met snorrende groeten,

WILLY DUPON, MORTSEL

Zelzate (1)

In Zelzate breken de socialiste­n, als “democratis­che” partij, het cordon sanitair door het samengaan met de ultralinks­e partij PVDA. Niets houdt nu Bart De Wever (N-VA) nog tegen om samen te gaan met Vlaams Belang. Wat de socialiste­n mogen, mag ook N-VA. Een volledig sterk Vlaams bestuur in Antwerpen.

JOS DE SMET, MERKSEM

Zelzate (2)

Hoe een dubbeltje rollen kan. Ik ging er altijd van uit dat de linkse partijen het cordon sanitair uiterst belangrijk vonden voor onze democratie. En laat het nu net links zijn dat het cordon laat sneuvelen door in Zelzate een coalitie aan te gaan met PVDA. Wie maakt zich nu nog druk over Vlaams Belang?

JULIA BEIRINCKX, PUTTE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium