Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“In de vorm van mijn leven”

- (gegy)

Negen goals, tien assists. Geen enkele Rode Duivel is dit seizoen beslissend­er voor zijn ploeg dan Hans Vanaken. De middenveld­er van Club Brugge mag daarom hopen op een tweede en een derde cap tegen IJsland en Zwitserlan­d. “Maar ik verwacht niet te veel.”

Hans, wat weet je over IJsland? “Reykyavik. Veel gletsjers. En een goede nationale ploeg.”

Hans Vanaken zou met deze antwoorden zestig seconden gewonnen hebben in de tv-quiz ‘De Slimste Mens ter Wereld’. Maar de middenveld­er van Club Brugge is opgeroepen voor de nationale ploeg en liet aan Erik Van Looy weten dat hij er deze week dus niet bij kon zijn. Misschien dat bondscoach Roberto Martinez hem daarom ook wat seconden of minuten cadeau doet. “Ik hoop het. We zullen zien of ik speelminut­en krijg. Het was kiezen tussen naar de nationale ploeg komen of meedoen aan ‘De Slimste Mens’. Dan is voor mij de keuze snel gemaakt. Er zullen nog seizoenen komen van ‘De Slimste Mens’, dus de kans om mee te doen zal zich misschien nog wel eens voordoen.”

Hans Vanaken zit dit seizoen al aan negen goals en doet daarmee beter dan collega-Rode Duivels als Romelu Lukaku (4), Dries Mertens (8) en Eden Hazard (8). Enkel Thorgan Ha-

(lacht) zard doet met tien stuks nog beter, al telt die slechts vier assists tegenover de tien van Vanaken. “Ja, maar die jongens spelen op een ander niveau. En Eden heeft nog niet alles gespeeld. Het is niet juist om dat zomaar te vergelijke­n”, relativeer­t de Limburger. Maar het kan Vanaken wel extra speelminut­en opleveren in de volgende wedstrijde­n. Hij kreeg tot dusver alleen nog maar een invalbeurt tegen Schotland begin september. “Ik zit in de vorm van mijn leven. Ik speel goed, de statistiek­en zijn goed en daardoor val ik op. Maar daarom ga ik niet roepen dat ik bij de Rode Duivels móét spelen. Ik doe mijn best bij Club Brugge en probeer daar te tonen dat ik er hier bij hoor. We zien wel of dat minuten oplevert. Ik verwacht niet te veel.”

Vanaken is nu al voor de derde keer opgeroepen. “Het is allemaal iets minder nieuw dan de eerste keer, maar ik heb wel het gevoel dat ik nog steeds mijn uiterste best moet doen om deel te mogen uitmaken van deze groep. Zeker omdat je weet dat er nog een paar jongens geblesseer­d zijn. Maar het is aan mij om de bondscoach te overtuigen om ook voor mij te kiezen als iedereen fit is.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ??
FOTO PHOTO NEWS
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium