Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Is Lierse Kempenzone­n nu

-

SPAENHOVEN FAALDE NERGENS IN DE LAGERE REEKSEN.

“Ik werkte in het verleden al met hem samen. Hoewel je in het voetbal moeilijk zulke uitspraak kan doen, is hij een garantie voor succes”, zegt Yoni Buyens over coach Urbain Spaenhoven. “Hij brengt een bepaalde manier van voetbal- len over die efficiënt is en ook rendeert. De komende weken zal er nog heel stevig tactisch gewerkt worden tot het nieuwe systeem er helemaal ingeramd is. Maar ik ben er rotsvast van overtuigd dat dit trainersdu­o ons naar een hoger niveau zal tillen. Dat was tegen Seraing al merkbaar.”

NIEUW SYSTEEM ZORGT VOOR DUIDELIJKH­EID BIJ DE SPELERS.

“Op dat vlak is het verschil met het verleden heel groot”, weet Jasper Sols. “René Trost had zeker ook zijn kwaliteite­n, maar hij legde telkens heel veel verantwoor­de- lijkheid bij de spelers. Dat is nu anders. El- ke speler weet nu perfect wat er van hem verwacht wordt op zijn positie. Dat was in Seraing al zichtbaar. Het zorgt voor een houvast en vertrouwen. Doet iedereen zijn ding, dan klopt het plan. Daar had de groep nood aan en het zal voor extra vertrouwen zorgen. Uiteraard moeten we de komende weken nog verder verfijnen, maar de basis is zeker gelegd.”

STERKHOUDE­RS GROEIEN.

Ondanks de nederlaag tegen Thes Sport kon Thomas Wils achterin overtuigen. Yoni Buyens koos uitstekend zijn momenten in Seraing, Youssef Boulaouali zet stappen en Simon Vermeiren is een certitude. De sterkhoude­rs van Lierse kruipen stilaan recht. “We hebben die gasten ook op hun plichten gewezen en hen duidelijk gemaakt dat ze belangrijk moeten zijn voor het team”, weet Dave De Herdt.

“Ze moeten in moeilijke momenten de andere jongens meetrekken. Dat moet groeien, maar we zetten stappen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium