Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Definitief vertrokken?

- (kugu)

ÉÉN ZWALUW MAAKT DE LENTE NIET, BEVESTIGEN IS DE BOODSCHAP.

Heel zeker toonde Lierse Kempenzone­n veel tekenen van beterschap, maar zeggen dat de trein nu definitief op de rails staat, is wellicht een brug te ver.

“Laten we het er op houden dat we een basis hebben gelegd”, vindt Jasper Sols. “Maar de scherpe kantjes moeten er zeker nog af. We moeten nu inderdaad proberen om een sterke reeks neer te zetten. Het geloof is alvast terug. Dus zeggen dat we daartoe niet in staat zouden zijn, is voorbarig.”

DOMME TEGENGOALS BLIJVEN EEN PROBLEEM.

Dertien tegengoals in elf matchen slikte Lierse Kempenzone­n. Niet zelden werden ze in geschenkve­rpakking overhandig­d. Zaterdag in Seraing was het alweer bingo. “Ach, ik wil er geen item van maken en focus veel liever op de vele dingen die wel heel positief waren in Seraing”, weet Dave De Herdt. “Maar het klopt dat die tegen- goal totaal onnodig was. Alles wat Da Silva fout kon doen bij de actie die naar de 1-1 leidde, ging ook verkeerd. Die indivi- duele missertjes moeten er uit, maar ze zijn niet van die orde om een opgang in het klassement te belemmeren.”

OP HET LISP WORDT ER NAUWELIJKS GEWONNEN.

Amper één overwinnin­g op het eigen Lisp in zes thuismatch­en, een flauwe 7 op 18 voor eigen volk. Wie bovenin wil meedraaien, moet betere cijfers kunnen voorleggen. “Helemaal mee eens”, pikt Sols in. “Voor veel spelers was voetballen op een goed bezet Lisp een aanpassing. Maar steeds meer beseffen we dat het een troef is. Al die mensen bleven telkens als een blok achter de ploeg staan. Een zege tegen RWDM zou al wonderen doen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium