Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het vertrouwen van de trainer doet me deugd”

Doelman Thibault Rausin grijpt zijn kans

-

Rupel Boom won zaterdag met 1-2 op Geel. De Steenbakke­rs kenden moeilijke momenten, maar hadden een sterke Thibault Rausin tussen de palen staan. Hij kreeg de voorkeur op Anwar Houmani en greep meteen zijn kans.

Het was een van de moeilijke knopen die trainer Greg Vanderidt moest doorhakken: Rausin of Houmani in doel? Houmani deed het de voorbije weken als vervanger van de geblesseer­de De Vriendt zeker niet slecht, maar Rausin heeft als ex-doelman van Westerlo, Moeskroen en Tubeke meer ervaring en kreeg de voorkeur. “Ik ben uiteraard heel blij met de keuze van de coach”, zegt Rausin. “Bij een nieuwe trainer weet je dat iedereen vanop nul begint en dan komt het eropaan om je meteen te tonen. Ik heb hard gewerkt op training en dat is de trainer niet ontgaan.”

Duidelijke rangorde

Vanderidt was vroeger zelf een zeer verdienste­lijke doelman en gaf aan dat hij voorstande­r is van een duidelijke rangorde. “Dat heeft hij mij ook verteld. Ik kan die stelling alleen maar beamen. Keepers hebben nood aan duidelijkh­eid. Denk nu niet dat ik mezelf onaantastb­aar voel. Ik zal week na week moeten presteren om mijn plaats veilig te stellen. Houmani is ook een goeie doelman. Hij zal me het vuur aan de schenen leggen. En als De Vriendt na de winterstop terugkeert, heb ik er nog een concurrent bij.”

Rupel Boom won dan wel in Geel, de Steenbakke­rs speelden zeker niet hun beste match van het seizoen. “We hebben inderdaad al veel betere matchen gespeeld. Het was een duel tegen een rechtstree­kse concurrent en dan tellen alleen de punten. Geel kon tot op één punt naderen, maar staat nu weer zeven punten achter ons. Dat zijn punten die in de eindafreke­ning zwaar kunnen doorwegen. Het was een uitstekend weekend voor ons, want heel wat ploegen uit de tweede helft van het klassement verloren. De kloof met de gevarenzon­e is toch al behoorlijk groot. Ik vind het overigens goed dat we eindelijk een keer meer kregen dan we verdienden. Meestal is het omgekeerd. We speelden al zeker drie of vier matchen waarin we de betere ploeg waren, maar niet wonnen. Deze zege maakt dat voor een stuk goed. We sluiten zo een periode van onzekerhei­d af. Twee nederlagen op rij en de trainerswi­ssel zorgde voor wat onrust. Stel dat we op Geel ook hadden verloren, dan escaleerde dat misschien. Nu keert de rust terug op de club en kunnen we zonder druk zaterdag naar Virton.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Thibault Rausin op training bij Rupel Boom. “Keepers hebben nood aan duidelijkh­eid. Ik ben blij dat onze trainer Greg Vanderidt daarvoor heeft gezorgd.
FOTO TOM GOYVAERTS Thibault Rausin op training bij Rupel Boom. “Keepers hebben nood aan duidelijkh­eid. Ik ben blij dat onze trainer Greg Vanderidt daarvoor heeft gezorgd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium