Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Geblesseer­de Olivier Somers ziet Ternesse prima presteren “De hele club is veel profession­eler geworden”

- (stdr) (stdr) (lce)

Na het 1-1-gelijkspel thuis tegen Termien pronkt Ternesse zowaar met zeventien punten op een knappe vijfde plaats. De Wommelgemn­aren lijken nu al zeker van de redding. Aanvoerder Olivier Somers, die nog steeds geblesseer­d is, blijft heel rustig bij die hoogconjun­ctuur. “Alles is gewoon veel profession­eler geworden.”

“Zeventien op dertig, uiteraard is dat boven de verwachtin­gen”, zegt Somers. “Ons eerste doel was om niet te degraderen. En nu staan we plots vijfde. Geweldig toch, ik wil de groep dan ook zo snel mogelijk opnieuw helpen om nog meer vooruitgan­g te boeken.”

Want inderdaad, Somers staat intussen toch al even aan de kant met een scheurtje in de linkerlies. “Eerst zou ik drie weken aan de kant staan, maar nu zijn dat er toch al acht. Gelukkig gaat het stilaan beter. Na al het werk met de kinesist hoop ik er op fysiek vlak zelfs sterker uit te komen.” Somers haalt vooral de loftrompet over de nieuwe coach Sven Eeraerts. “De coach zorgt voor goede wedstrijdv­oorbereidi­ngen en geeft iedereen goed mee wat zijn job is. Het is opvallend: sommige ploegen passen zich aan ons aan in plaats van omgekeerd. Ternesse is profession­eler geworden, alles loopt beter en alles is beter georganise­erd. Dat rendeert, dat zie je nu ook in de stand. Nu moeten we eerste zien dat we ons helemaal zeker spelen. Daarna kunnen we misschien verder kijken. Over de eindronde wil ik me nog niet uitspreken, maar waarom kan een plaats in de linkerkolo­m straks niet de ambitie worden?” Somers (spierscheu­r) liet gisteravon­d een echo maken. Als die groen licht geeft, dan mag de aanvoerder de individuel­e looptraini­ng hervatten. Achnak keert in Nijlen terug na een gele schorsing. De Corte herviel zaterdag en is zo voor onbepaalde duur out. De middenveld­er laat een echo maken om te kijken of het om een scheur gaat. Antwerp Phantoms ging afgelopen weekend twee keer onderuit in de Beneleague. Vrijdagavo­nd verloor het met 102 bij Heerenveen. Sean McCannCopp­ens en Bram Klijsen zorgden voor de doelpunten. Daags nadien was Geleen te sterk. De Nederlande­rs kwamen met 28 winnen in de Ruggevelds­chaatsbaan. Dit keer kwamen de doelpunten van Patrick Van Noten Jr. en Ben Van den Bogaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium