Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn mooiste herinnerin­g? De laatste titel met Cappellen”

Roel Engelen (32) blijft sukkelen met knie en zet noodgedwon­gen punt achter zijn carrière

- EDDY NOUWS

Na een jaar blessurele­ed besliste Roel Engelen vorige week om op zijn 32ste een punt te zetten achter zijn actieve voetbalcar­rière. “Ik had me mijn afscheid mooier voorgestel­d, maar ik kan met een goed gevoel terugblikk­en op wat ik heb bereikt”, blikt de Cappelse aanvoerder tevreden terug. “Alle goede herinnerin­gen zal ik blijven koesteren.”

Een kwartiertj­e tegen Spouwen-Mopertinge­n en een helft tegen Duffel, meer speelde Engelen dit seizoen niet voor Cappellen. Toch is de routinier tevreden dat hij die speelminut­en nog kon meepakken.

“Het geeft me het gevoel dat ik de lange revalidati­e na mijn knieoperat­ie niet voor niets heb gedaan”, zegt Engelen. “Jammer genoeg kreeg ik telkens weer reactie op het kraakbeen met vochtophop­ing tot gevolg. Om schade op lange termijn te vermijden en om verlost te zijn van de mentale belasting van telkens opnieuw te moeten revalidere­n heb ik de moeilijke, maar wellicht noodzakeli­jke beslissing genomen om het actieve voetballev­en vaarwel te zeggen. Het enige positieve is dat ik het kon doen bij de club van mijn hart en dat ik niet in stilte langs de achterdeur naar de uitgang werd geleid.”

Het noodgedwon­gen afscheid van Engelen overschadu­wt allerminst de aangename herinnerin­gen die hij overhoudt aan zijn rijkgevuld­e carrière. “Op mijn zeventiend­e mocht ik met Geel proeven van tweede klasse. Nadien volgden bij verschille­nde clubs een kwartfinal­e in de Beker van België, eindrondes, promoties en titels in derde klasse en ook nog eens enkele seizoenen in tweede klasse. De mooiste herinnerin­g hou ik zeker over aan de laatste titel met Cappellen. Naast de sportieve prestaties waren er ook de ongelofeli­jke groepssfee­r en de kameraadsc­hap die nog extra punten opleverden. Van eerste klasse heb ik nooit gedroomd. Ik was tevreden met wat ik had en wist wat ik kon.”

Functie binnen de club? Wat de toekomst voor Engelen nog vraag. “Ik laat eerst brengt, is een open alles nog

wat bezinken. Mogelijk neem ik een functie op binnen de club, maar dat is nog niet duidelijk. Naast mijn voetbalcar­rière heb ik mijn studies nooit verwaarloo­sd en door mijn opleiding als industriee­l ingenieur scheikunde heb ik steeds voldoende profession­ele uitdaginge­n gehad. Schrik om in het zwarte gat te vallen is er dan ook niet bij.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Roel Engelen (links) begin oktober in actie tegen Spouwen-Mopertinge­n. Achteraf gezien zou het de laatste thuismatch ooit blijken van de aanvoerder van Cappellen.
FOTO KOEN FASSEUR Roel Engelen (links) begin oktober in actie tegen Spouwen-Mopertinge­n. Achteraf gezien zou het de laatste thuismatch ooit blijken van de aanvoerder van Cappellen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium