Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik heb toch ook wat genoten van die vakantie”

Arne Verboven treedt herop na maandenlan­g blessurele­ed

- (hf) (fko) (fko) (fko)

City Pirates geraakt maar niet onder stoom. De zware 0-3nederlaag tegen Hades hakte er fel in, ook bij Arne Verboven, die Timothy Dreesen al vroeg in de wedstrijd moest vervangen. “Eerst speelden we te plat en dan konden we niet scoren”, zegt Verboven.

Ook na de confrontat­ie met Hades blijft de oogst schamel voor City Pirates. Acht punten na elf wedstrijde­n is veel te weinig. Degradatie­voetbal blijft dus het item in Merksem. Ook voor de na lang blessurele­ed herstelde Arne Verboven. “Van begin april vorig seizoen speelde ik niet meer”, zegt Verboven. “Ik speelde geen topwedstri­jd tegen Hades, maar ik deed mijn job, meer niet. Ik was geen echte meerwaarde, al was de ploeg ook niet goed. In mijn wedstrijde­n met de beloften tankte ik wel vertrouwen, maar het verschil in ritme is wel erg groot. Soms zat ik er stevig naast.” Verboven blikt even terug op een moeilijke periode. “Het waren zware maanden. Leuk is anders. Zeker toen ik een maand geleden probeerde om weer te spelen, maar snel weer uitviel. Ach, ik had ook een toffe vakantie, want ik mocht niets doen nvdr.).

een (Verboven

langdurige had botoedeem,

blessure,

Revalidere­n mocht niet, ik moest enkel rusten.”

Die rust is nu voorbij, want Verboven moet City Pirates mee zien te redden. “Als er een speler is die ons kan helpen, dan is het wel Arne”, zei T2 Serge Flumens zaterdag nog. “Leuk dat hij zoiets zegt. We hebben te veel kwaliteit om te degraderen, maar de mentalitei­t moet beter. Sommigen laten te weinig zien, hè. Hopelijk speel ik zondag op Patro Eisden.” Dankzij een mooie zege op Hoogstrate­n pakte Berchem zes op zes en maakt het zich op voor de komst van leider Hasselt volgende zondag. Voor doelman Cedric Brosens was de avond in Hoogstrate­n dubbel geslaagd, want hij won tegen zijn ex-club.

“Ik keek al weken naar deze wedstrijd uit”, aldus Brosens. “Als er één wedstrijd was die ik wilde spelen, dan wel deze in Hoogstrate­n. Als je dan ook nog kan winnen, zorgt dat voor een compleet geslaagde avond. Ik heb de voorbije week mijn ploegmakke­rs constant proberen op te fokken en ze hebben dat prima opgepikt.” Brosens trakteerde zijn maats na de match op een bak bier. Doelpunten­maker Jelle van Kruijssen vermelde er meteen bovenop dat Brosens de ploegmakke­rs ook nog uitnodigde om in Hoogstrate­n te blijven en er een feestje te bouwen. “Ik speelde acht seizoenen voor Hoogstrate­n”, zegt Brosens. “Mijn vertrek liet een wrange nasmaak achter. In februari werd me gezegd dat ik me geen zorgen hoefde te maken over een verlengd verblijf, maar op de voorlaatst­e speeldag kreeg ik te horen dat ik geen nieuw contract kreeg en dat ik moest vertrekken. Ik voel geen rancune, maar vind dat ik na al die seizoenen toch iets meer respect verdiend had.” “Hoe dan ook blijft Hoogstrate­n een mooie club. Hier komen winnen, is niet vanzelfspr­ekend. Het is een ploeg die moeilijk te ontwrichte­n valt. Op basis van het aantal gecreëerde kansen verdienden we trouwens de drie punten. Hoogstrate­n kon enkel scoren uit een totaal onterecht toegekende strafschop. Zo werd het nog onnodig spannend tijdens de slotfase van de match. We kregen voldoende mooi uitgespeel­de kansen om de match vroeger in ons voordeel te doen kantelen.” Oerlemans zette MariaterHe­ide voor rust op voorsprong. De thuisploeg wrong in de eerste helft nog enkele mooie kansen de nek om. Dat brak de Brasschaat­se vrouwen na rust bijna zuur op. Doelvrouw Foucart verhinderd­e met een ultieme reflex de gelijkmake­r. Daarna herpakte MariaterHe­ide zich. Het bleef baas en met treffers van Ehlen, Boeren, Oerlemans (2x) en Bastiaense­n pakte het een makkelijke zege. In het slotkwarti­er van een evenwichti­ge eerste helft trof Club Brugge B raak. Kort na de rust diepten de WestVlamin­gen de kloof uit tot 05. In de slotfase kon Bogaerts de Loenhoutse eer nog wel redden.

1STE PROVINCIAL­E

01, 02, 03, 04, 05, Kuferski 15, 16.

Plompen 01, Van den Brande 11, Van den Brande 21, Blommaert 31, Van Giel 41, Aertsen 42, Van Giel 52.

MariaterHe­ide B Kontich B 00 Vosselaar FC V.D.P. 90 Westmalle Heist B 14

01, 02, Proost 12, 13, 14.

Herenthout Hove Berchem Antwerp Girls 00 07

De Laet 01, De Laet 02, Tas 03, De Laet 04, Verlooy 05, Tas 06, De Laet 07.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium