Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn ploeg wilde liever dat ik wat rust nam”

Geen Matthias Van Beethoven in Gentse Toekomstze­sdaagse

-

Geen Matthias Van Beethoven dit jaar in de Gentse Toekomstze­sdaagse, die vandaag start. Van Beethoven is 23 jaar geworden en te oud om nog te mogen deelnemen aan de jongerenze­sdaagse. Nochtans was hij heel graag weer van de partij geweest.

“Ik bewaar veel goeie herinnerin­gen aan de Gentse Toekomstze­sdaagse of AVS Cup”, vertelt de renner uit Niel. “Ik eindigde er twee jaar na elkaar met mijn ploegmaat tweede in het eindklasse­ment en eenmaal werden we vierde. Enkel vorig jaar liep het mis toen ik zwaar viel. Verder won ik de Toekomstze­sdaagsen van Rotterdam en Kopenhagen en werden we ook eindwinnaa­r van de UIV Challenge Cup, dat zowat als het algemene klassement van alle jeugdzesda­agsen tijdens een winter mag worden beschouwd. Ik hou dus wel degelijk van het pistewerk. Jammer dat ik er niet meer bij kan zijn.”

Minder rouwig dat hun renner niet deelneemt, is het Franse team van ESEG Douai, waar Van Beethoven tegenwoord­ig deel van uitmaakt. “De ploeg wilde liever dat ik wat rust nam in het tussenseiz­oen. Ik heb een vrij behoorlijk wegseizoen gereden. Ik presteerde goed, maar de resultaten bleven uit. De ploegleidi­ng is van mening dat mijn activiteit­en tijdens de winterperi­ode daar voor iets tussen zaten. Volgens hen ontbreekt het me soms aan frisheid in de loop van het seizoen. Ik voel me heel goed thuis in de ploeg. Ze voelt aan als een familie en ik word er gewaardeer­d voor het werk dat ik lever in dienst van de ploeg. Daarom kom ik graag aan hun vraag tegemoet.”

Coffee rides

Het is de eerste keer dat Van Beethoven in deze periode van het jaar eens drie weken de tijd heeft genomen om de batterijen weer op te laden. “Op de piste nam ik nog wel deel aan de Driedaagse van Alkmaar en normaal had ik dan moeten doortraine­n voor Gent, maar omdat dat dus niet hoefde, heb ik van de nood een deugd gemaakt en heb ik mijn fiets drie weken niet aangeraakt. Sinds vorige week maandag ben ik samen met een aantal kameraden weer rustig aan het trainen. We malen wat kilometers af en eindigen met een koffietje. Meer is het nog niet. Zondag was ik ook actief op een meeting in Roubaix, de Challenge du Nord. In de eerste plaats om de ploegleidi­ng en de sponsors van de ploeg tegemoet te komen. Ik zal deze winter trouwens nog enkele wedstrijde­n op de piste rijden, onder meer in Gent, Roubaix, twee keer in Kopenhagen en nog enkele keren in Frankrijk. Een winter zonder piste zou toch moeilijk zijn voor mij, want ik doe dat veel te graag. Intussen voel ik me kiplekker en hoop ik tijdens het wegseizoen 2019 mooie resultaten te kunnen neerzetten.”

 ?? FOTO RR ?? Matthias Van Beethoven in de trui van zijn Franse ploeg ESEG Douai.
FOTO RR Matthias Van Beethoven in de trui van zijn Franse ploeg ESEG Douai.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium