Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Florent Van Aubel voor de tweede keer uitgeroepe­n tot beste speler van de Belgische competitie

- (jbr)

Dragons-speler Florent Van Aubel werd twee weken geleden uitgeroepe­n tot beste speler in de Belgische competitie. Het was de tweede keer in de carrière van de 27-jarige Van Aubel dat hij de Gouden Stick in ontvangst mocht nemen.

Van Aubel is aan zijn tiende seizoen bij het Brasschaat­se Dragons. Toch had hij een tweede winst in de Gouden Stick niet meteen zien aankomen.

“Ik had eigenlijk opnieuw Arthur Van Doren als laureaat verwacht”, zegt Van Aubel. “Met zijn kwaliteite­n is Van Doren altijd de topfavorie­t. Maar goed, ik ben zeer trots. Ik denk dat de play-offs van vorig seizoen de doorslag hebben gegeven. Al wil ik deze Stick met plezier inruilen voor een titel met Dragons of voor goud op het WK.”

De kersverse Gouden Stick begon zijn carrière bij Indiana. Op 12-jarige leeftijd sloot hij aan bij het Brusselse Orée, dat toen bekend stond voor een goede jeugdoplei­ding. Op 17-jarige leeftijd tekende Florent voor Dragons en daar voelt hij zich intussen kind aan huis.

Van Aubel heeft er afgelopen weekend twee oefeninter­lands met de Red Lions opzitten. Tegen Ierland werd vlot gewonnen, tegen Nederland gingen de Lions met 4-3 kopje-onder.

“Toch hou ik een zeer positief gevoel aan die twee wedstrijde­n over. Tegen de Ieren was het snel duidelijk dat de automatism­en er weer zijn. Nederland is volgens mij topfavorie­t voor goud op het WK. Die wedstrijd was een zeer goede test. We weten waaraan we moeten werken. We hebben die wedstrijd al geanalysee­rd en er zeer veel uit geleerd. Nu oefenen we nog tegen Frankrijk”, vervolgt Van Aubel.

Bij landskampi­oen Dragons loopt het dit seizoen iets moeizamer.

“Er is heel wat kwaliteit vertrokken, maar ik vind het een zeer mooie uitdaging om deze nieuwe groep mee op sleeptouw te nemen. Samen met Felix Denayer en nog enkele andere anciens zien we het als onze taak om het DNA van Dragons aan de nieuwkomer­s door te geven. We hebben nog heel wat tijd om aan de automatism­en te werken. Er zit zeker veel talent in deze groep”, besluit Van Aubel.

 ?? FOTO BELGA ?? Florent Van Aubel poseert samen met Alix Gerniers die bij de vrouwen de Gouden Stick won.
FOTO BELGA Florent Van Aubel poseert samen met Alix Gerniers die bij de vrouwen de Gouden Stick won.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium