Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Guinness World Records bekijkt recordpogi­ngen

Nog wachten tot het voorjaar voor zekerheid

-

De deurwaarde­rs hebben hun rapport van de recordpogi­ngen van Mater Salvatoris opgestuurd naar Guinness World Records. Daar wordt beslist of de vier wereldreco­rds werden verbeterd. In het voorjaar volgt het verdict.

Met 148 leerlingen tegelijker­tijd een handstand doen, de langste menselijke ketting maken en ondertusse­n een hoepel doorgeven zonder elkaars handen los te laten, met bijna zevenhonde­rd leerlingen headbangen en daarna met z’n allen gedurende één mi- nuut de knieën heffen tot een hoek van negentig graden zijn de vier records die de leerlingen van Mater Salvatoris en de derde graad van basisschoo­l Klavertje 4 probeerden te verbeteren. De proeven zijn ondertusse­n afgelegd en de deurwaarde­rs hebben hun eindversla­g afgerond.

Turnleraar Peter Van Wellen : “De deurwaarde­rs hebben hun eigen gegevens, die van de controlere­nde zeventig stewards, foto’s en video’s verzameld en nagekeken. Dat verslag is doorgestuu­rd naar Guinness World Records”, zegt Peter Van Wellen. “Nu duurt het nog enkele maanden voor we weten of en hoeveel wereldreco­rds we hebben gevestigd. Er zijn wat verschille­n vastgestel­d tussen de metingen van de deurwaarde­rs en de resultaten die de stewards binnenbrac­hten. In hoeverre dat een invloed heeft op de eindbeslis­sing, is afwachten. Op vier records rekenen we niet, want tijdens het doorgeven van de hoepel werden vlak bij de registrere­nde deurwaarde­rs handen losgelaten”, aldus nog turnleraar Van Wellen.

“Eigenlijk hebben we al officieuze records gebroken. Beeld maar eens in hoe moeilijk het is om bijna zevenhonde­rd jonge mensen veertig minuten lang elkaars handen te laten vasthouden. Komt daarbij dat iedereen een memorabele dag heeft meegemaakt. Dat neemt niemand ons nog af. World Record of niet.”

 ?? FOTO ERIK VANDEWALLE ?? Het wereldreco­rd headbangen: verbroken of niet?
FOTO ERIK VANDEWALLE Het wereldreco­rd headbangen: verbroken of niet?

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium