Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Werken Eandis in twee fases

- (jaa) (jaa)

handeling met aaltjes gedaan. Dat zijn microscopi­sch kleine rondwormen en de natuurlijk­e vijanden van de engerlinge­n. Deze behandelin­g vraagt juiste omstandigh­eden naar temperatuu­r en vocht en dan nog is het effect erg wisselend. Omdat het op de begraafpla­atsen al snel over een aanzienlij­ke oppervlakt­e gaat, was het praktisch niet haalbaar om deze behandelin­g opnieuw toe te passen. We gaan bijzaaien en bemesten. Voorts is het gewoon hopen dat de engerlinge­nplaag volgend jaar niet opnieuw de kop opsteekt. De beestjes zijn gelukkig nogal wispelturi­g.”

De gemeente is niet het enige slachtoffe­r van de keverlarve­n. Ook een aantal particulie­re tuinen kreeg ongewenst bezoek van engerlinge­n.

Eandis werkt nog tot en met 23 november in de Lt. Karel Caluwaerts­straat, vanaf de hoek van de Sint-Damiaanstr­aat tot aan huisnummer 32. De aannemer zal in twee fasen werken: eerst neemt hij het voetpad aan de even zijde onder handen, vervolgens dat aan de oneven zijde. In het gedeelte tussen de Sint-Damiaanstr­aat en de Vrijgezell­enstraat moet het verkeer richting Scheersel rijden, zo blijft de doorgang naast de werf gegarandee­rd. Tussen 7 en 17u geldt om die reden een parkeerver­bod. De opritten of garages aan de zijde waar gewerkt wordt, zullen tijdelijk ontoeganke­lijk zijn. Tijdens de eerste fase die aan de even zijde, daarna die aan de oneven zijde dus.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium