Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wou een garage openen, maar koos toch voor een frituur”

Autobusmec­anicien Jeroen Vlietjens opent zondag ‘Frituur Jeroen’ in Parkstraat

- JAN BOEY

Jeroen Vlietjens, de eigenaar van frituur Duiveltje in de Pierstraat in Reet, opent zondag in de Parkstraat 62 in Boom zijn tweede zaak: Frituur Jeroen. De studenten van het vlakbij gelegen PTS en het atheneum varen er wel bij.

Jeroen Vlietjens (30) heeft zeven jaar als autobusmec­anicien bij Van Hool gewerkt. “Ik was een beetje uitgekeken op die job”, klinkt het. Een eigen zaak openen sloot meer aan bij wat hij had gestudeerd. “Ik wou eerst een eigen autogarage openen, maar een familielid met kennis van zaken raadde het me af.”

Daarop draaide Jeroen de knop definitief om en opende zijn eerste frituur in Reet. Een opleiding heeft hij er nooit voor gevolgd, maar ervaring heeft hij genoeg. “Mijn ouders waren altijd heel betrokken bij het voetbal in Walem. Als er eten moest worden gekookt, stonden ze op de eerst rij.

Jeroen Vlietjens

Friturist Ik hielp ze daarbij graag. Ik heb het frieten bakken bij hen geleerd”, zegt hij.

Het was de bedoeling om bij zijn overstap van Reet naar Boom frituur Duiveltje te verkopen en dan met de nieuwe frituur in Boom te beginnen. Maar een overnemer heeft Jeroen nog niet gevonden. “Het pand in Reet huur ik, maar dat in Boom heb ik zelf gekocht, veranderd en ingericht. In Boom kunnen de klanten ook blijven eten. Er zullen zeker twintig mensen aan tafel kunnen. We werken met een meldsystee­m, zodat de klant die in de aparte ruimte zit weet wanneer zijn bestelling klaar is en ze dan kan ophalen”, zegt Jeroen.

‘‘Mijn moeder zal mijn andere frituur Duiveltje in Reet voortaan openhouden.’’

Broodjes

Voorlopig blijft de Reetse frituur Duiveltje ook nog open. “Mijn moeder heeft verlof zonder wedde genomen en gaat deze frituur openhouden. Ik ga dan in Boom aan de slag”, zegt hij.

Jeroen Vlietjens verwacht ook heel wat belangstel­ling van de studenten van de twee middelbare scholen in de omgeving: het PTS en het atheneum. Hij zal ’s middags naast frietjes ook belegde broodjes verkopen.

Nu zaterdag worden de genodigden verwacht en zondag gaat Frituur Jeroen open voor iedereen.

Frituur Jeroen, op weekdagen open van 11 tot 21u, zondag van 16 tot 21u, zaterdag gesloten

 ?? FOTO JAN BOEY ?? Jeroen Vlietjens voor zijn frituur in de Parkstraat. “Nog een week hard werken en dan kunnen we zondag de deuren openen.”
FOTO JAN BOEY Jeroen Vlietjens voor zijn frituur in de Parkstraat. “Nog een week hard werken en dan kunnen we zondag de deuren openen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium