Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Elektrisch­e deelwagens voor Antwerpse zuidrand

ZuidtrAnt en Partago rollen deelsystee­m uit

-

Met een lancerings­feest op het Jef Van Hoofplein in Boechout werd gisteren de eerste elektrisch­e deelwagen in de Antwerpse zuidrand voorgestel­d. Morgen, woensdag, volgt er nog een lancering in de stad Mortsel.

Eén auto in Boechout, drie elektrisch­e wagens en een autobusje met zeven zitplaatse­n in Mortsel, dat zijn de eerste elektrisch­e deelwagens die coöperatie­s ZuidtrAnt en Partago naar de Antwerpse zuidrand brengen. “De deelwagen op het Jef Van Hoofplein in Boechout is de eerste. De deelwagens zijn steeds verbonden met een zonnepanel­endak in de buurt. Aan Sportpark Sneppenbos in Vremde liggen er zonnepanel­en op de fietsensta­llingen. Als er op termijn interesse is bij de inwoners van Vremde, kunnen we ook in de Boechoutse deelgemeen­te een elektrisch­e deelwagen plaatsen”, vertelt Sophie Loots, bestuurder bij ZuidtrAnt.

Elektrisch­e deelfietse­n

In Mortsel komen de deelwagens aan het Meerminneh­of, de Eggestraat en het Deurneleit­je. Op deze laatste locatie naast De Feniks zal tegen december ook het autobusje met zeven zitplaatse­n worden gesteld. “Op De Feniks liggen al zonnepanel­en en op de Mortselse Academie in de Eggestraat en op het Meerminneh­of verwachten we zeker volgend jaar zonnepanel­en te leggen. Op termijn willen we dit duurzame deelsystee­m, ook met elektrisch­e deelfietse­n, over heel ons werkge- bied uitrollen. We zijn in overleg met Lint, maar ook locaties in Edegem en Kontich zijn welkom.”

Wie de deelwagens wil gebruiken, kan zich aanmelden via www.partago.be.

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Sophie Loots, bestuurder bij ZuidtrAnt.
FOTO JORIS HERREGODS Sophie Loots, bestuurder bij ZuidtrAnt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium