Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“De nare periode van mijn ontslag is verwerkt”

- (jdg)

Aangebrand­e grappen

Drie maanden geleden begon ze met filmen. “De eerste werkdag was nog in de oude studio in Boortmeerb­eek. Heel bizar: die lezing ging door in het kantoor van de baas waar ik drie jaar geleden was ontslagen. Het was slikken toen ik er binnen kwam. Maar een collega zei me om het positief te bekijken. Ik stond er opnieuw en die man die me de bons had gegeven, had het bedrijf verlaten. Ik vond het goed dat ik nog naar Boortmeerb­eek kon. Zo kon ik van die plek waar ik een kwarteeuw werkte, weliswaar met vertraging, toch mooi afscheid

worden. makers

keuze hebben de niet. “Lukas

begrijpt het niet, hij is er absoluut niet gelukkig mee”, zegt Impens. “Voor ons was er een goede reden om de film op deze manier te maken.”

Enkel in de States zijn er trou-

Veel van

Girl (Dhont, de regisseur, red.) wens problemen. “De film is wereldwijd verkocht, en alleen de Ieren hebben uitleg gevraagd. We hebben hen verteld dat de ouders erbij waren en dat alles goed is doorgespro­ken”, zegt Impens nog. “Het is frustreren­d. Het is een boutade, maar in de VS zijn ze banger van de penis van een 15-jarige, dan van een 15-jarige met een pistool. Vreemd.”

Dat de Amerikaan valt over een blote jongen op het witte doek, verbaast professor Amerikaans­e literatuur Kristiaan Versluys niet. “We vergeten soms dat de VS begon als een project van religieuze fundamenta­listen. Eén op de vier is een 80 miljoen Amerikanen leven volgens strikte religieuze regels.”

De jury voor de Oscars krijgt wel de originele versie te zien.

evangelic:

 ?? FOTO VTM ?? Martine Jonckheere verschijnt opnieuw op het scherm als MarieRose: “Acteren is zoals autorijden, dat verleer je niet.”
FOTO VTM Martine Jonckheere verschijnt opnieuw op het scherm als MarieRose: “Acteren is zoals autorijden, dat verleer je niet.”
 ?? FOTO MENUET ?? Enkele beelden uit de film moeten worden aangepast.
FOTO MENUET Enkele beelden uit de film moeten worden aangepast.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium