Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Martine Jonckheere maakt na drie jaar comeback

Dennis Donkor over zijn nieuw verblijf bij Telenet Giants Antwerp na passages bij Limburg United en Kangoeroes

- Van onze medewerker in Dijon Patrick Ceulemans

Telenet Giants Antwerp werkt vanavond in Dijon, de Bourgondis­che stad van de mosterd, de zesde speeldag van de Champions League af. De Sinjoren staan na twee stuntoverw­inningen nog altijd op een knappe vijfde plaats. Als ze er in slagen opnieuw op verplaatsi­ng te winnen, houden ze hun kwalificat­iekansen intact.

Dennis Donkor is met zijn 27 jaar de oudste in de jonge bende van Telenet Giants Antwerp. De Sinjoor debuteerde exact tien jaar geleden als zeventienj­arige in de eerste ploeg. Tussen 2014 en 2017 was hij twee seizoenen bij Limburg United en één bij Kangoeroes Willebroek actief. In de zomer van 2017 keerde hij terug naar de heimat. “Ik word veel geplaagd door mijn ploegmaats omdat ik de oudste ben. Ja, het is een beetje onnozel met slechts 27 jaar op de teller”, lacht de Antwerpena­ar.

Donkor kwam tegen Okapi Aalstar nog eens veel in actie.

“Er is op mijn positie veel concurrent­ie en dat beperkt mijn speelminut­en. Uiteraard is dat frustreren­d. Je wil spelen, wat bij Limburg United en Kangoeroes meer lukte. Maar ik besef dat dat bij een topclub niet zo evident is. Dat is de keuze die ik gemaakt heb toen ik terugkeerd­e. Die drie jaar dat ik weg was bij de Giants maakten duidelijk dat ik mijn plaats in eerste klasse verdien. Mijn rol is hier dus anders dan bij Belgische subtoppers. Ik moet klaar zijn als de coach me nodig heeft. Het voordeel is dat ik nu weer van Europees basket kan genieten. Dat heb ik wel gemist. En, voor het eerst Champions League. Dat is vooral inzake kwaliteit een stap voorwaarts. Daar moeten we met deze jonge groep vooral op korte termijn in de eigen competitie de vruchten van plukken.”

Donkor gelooft in de Europese kwalificat­iekansen.

“Nog één overwinnin­g meepikken en we blijven op schema om Europees te overwinter­en. De poule is enorm zwaar en ook in Dijon wacht ons een helse klus. Een stevige ploeg die het in de Franse Pro A schitteren­d doet, maar in de Champions League wel al viermaal verloor. Weliswaar enkele keren met nipte cijfers.”

De voorbije twee matchen was Telenet Giants Antwerp dicht bij een derde zege. Tweemaal werd het geconfront­eerd met slechte arbitrage. “Of wij als kleine ploeg worden geviseerd? Misschien wel, maar daar zijn we niet mee bezig.”

Zonder Yoeri Schoepen Geen Yoeri Schoepen bij het ver-

trek maandagoch­tend naar Dijon. De Antwerpse power forward blesseerde zich in de wedstrijd op Okapi Aalstar aan het onderbeen. Na Moses Kingsley en Thomas Akayzili de derde speler die vermoedeli­jk lange tijd out is. Het geeft de rotatiemog­elijkheden van coach Roel Moors op verschille­nde posities een flinke knauw.

 ??  ??
 ?? FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY ?? Dennis Donkor: “Mijn rol bij Telenet Giants Antwerp is anders dan bij Belgische subtoppers. Ik moet klaar zijn als de coach me nodig heeft.”
FOTO GOYVAERTS/GMAX AGENCY Dennis Donkor: “Mijn rol bij Telenet Giants Antwerp is anders dan bij Belgische subtoppers. Ik moet klaar zijn als de coach me nodig heeft.”
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium