Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Onderzoeke­rs van buiten de stad naar speeltuin

Stad zoekt oplossing in Meetjeslan­dstraat

-

Het speelplein­tje in de Meetjeslan­dstraat blijft dicht, maar districtsb­urgemeeste­r Kathelijne Toen (N-VA) zegt dat de burgemeest­er deze winter werk wil maken van meer onderzoek om de geluidshin­der te beperken.

Enkele bewoners stelden het districtsb­estuur maandag tijdens de raadscommi­ssie de vraag of er niet meer kon gedaan worden om een definitiev­e verwijderi­ng van het speeltuint­je te vermijden. Het speelplein werd gesloten op bevel van burgemeest­er De Wever (N-VA) na een geluidsstu­die, waaruit overlast werd geconstate­erd.

“De bebouwing rond het plein werkt als een klankkast”, antwoordde Kathelijne Toen aan de buurtbewon­ers. “We moeten de wintermaan­den gebruiken om op zoek te gaan naar technische oplossinge­n om het geluid in te perken. We zullen op zoek moeten gaan naar experts van buiten de stad, want dit soort problemati­ek hebben we in Antwerpen nog nooit gekend. We moeten een ma- nier vinden om zowel de nodige speelruimt­e voor de kinderen als de rust van de omwonenden te garanderen.”

Volgens Toen heeft ook de burgemeest­er al gecommunic­eerd naar verontwaar­digde buurtbewon­ers dat de komende maanden naar een

Groen-districtss­chepen van Jeugd Omar Fathi blijft het oneens met de manier van aanpakken. “Ik geloof wel dat de kinderen luid kunnen zijn en dat de mensen daar last van ondervinde­n. Mijn uitgangspu­nt blijft dat je spelende kinderen als geluidsove­rlast kan beschouwen. Sinds de maatregele­n die wij als district al genomen hebben, is de geluidshin­der veel minder. Misschien kan er nog eens gemeten worden op een woensdagna­middag of op een zaterdag?” De buurt komt op deze manier verkeerd in beeld, vindt Fathi. “Het lijkt dat daar een probleembu­urt ontstaan is, maar dat is ze helemaal niet. Zowel de politie als het buurttoezi­cht zeggen dat je het plein helemaal niet zo kan beschouwen.”

oplossing wordt gezocht.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Onderzoeke­rs van buiten de stad zullen geluidsond­erzoek doen op het speelplein­tje in de Meetjeslan­dstraat. “Want in de stad hebben we dit probleem nog nooit gehad.”
FOTO WALTER SAENEN Onderzoeke­rs van buiten de stad zullen geluidsond­erzoek doen op het speelplein­tje in de Meetjeslan­dstraat. “Want in de stad hebben we dit probleem nog nooit gehad.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium