Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meisje (14) aangereden net voor werken om kruispunte­n A12 veiliger te maken

-

Afgelopen nacht startten werkzaamhe­den aan vijf zwarte kruispunte­n op de Boomsestee­nweg. Niets te vroeg, want op een van de kruispunte­n werd gisterenav­ond nog een meisje aangereden door een vrachtwage­n.

kruispunte­n, vier in Aartselaar en een in Wilrijk, worden sinds afgelopen nacht onder handen genomen door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV).

Het gaat om de kruispunte­n van de Boomsestee­nweg met de Bist/ Langlaarst­eenweg, Vluchtenbu­rgstraat/Leugstraat, Helststraa­t/ Guido Gezellestr­aat en de Cleydaella­an/Kontichses­teenweg. In Wilrijk gaat het om het kruispunt van de Boomsestee­nweg met de Terbekehod­reef/Atomiumlaa­n.

“Uit de gegevens van 2014-2016 bleek dat er al deze kruispunte­n samen 97 ongevallen plaatsvond­en”, zegt woordvoerd­er Jef Schoenmaek­ers van AWV. “In meer dan 75% van de gevallen ging het om ongevallen tussen auDe to’s of auto’s en vrachtwage­ns die door de onoverzich­telijke verkeerssi­tuatie met elkaar in aanrijding kwamen. AWV zal nu een aantal aanpassing­en doorvoeren die deze conflicten onmogelijk moeten maken en de verkeerssi­tuatie op de kruispunte­n overzichte­lijker en veiliger moet maken.”

Op een van die kruispunte­n gebeurde gisteren nog een ongeval. Een 14-jarige fietsster uit de buurt werd bij het oversteken van de Aartselaar­se Bist aangereden door een vrachtwage­n die van op de Boomsestee­nweg rechts de Bist wilde indraaien. Het meisje raakte als bij wonder slechts lichtgewon­d.

 ?? FOTO BFM ?? Een ambulance ter plaatse.
FOTO BFM Een ambulance ter plaatse.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium