Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meest aantrekkel­ijke bedrijven liggen

Vooral rederij MSC spreekt volgens Randstad werknemers aan

-

De internatio­nale rederij MSC, gespeciali­seerd in containerv­ervoer, is volgens onderzoek van Randstad de aantrekkel­ijkste werkgever in de Antwerpse regio. Ook andere industriël­e havenbedri­jven scoren erg goed in de ogen van kandidaat-werknemers.

Nadat Randstad in april Janssen Pharmaceut­ica uit Beerse al in de verf zette als aantrekkel­ijkste privéwerkg­ever van het jaar, bekeek de arbeidsmar­ktspeciali­st nu ook de aantrekkel­ijkste Antwerpse

middelgrot­e werkgever, met minder dan duizend werknemers.

Opvallend is dat in Antwerpen de sector van transport en logistiek aanzienlij­k beter scoort als werkgever dan in de rest van het land. “Behalve MSC staan ook Euroports Belgium en PSA Antwerp hoog in de lijst, samen met het chemiebedr­ijf Lanxess”, legt arbeidsmar­ktdeskundi­ge Jan Denys uit. “Dat heeft uiteraard te maken met de aanwezighe­id van de haven. Maar ook met de manier waarop deze bedrijven omgaan met hun personeel, het loon dat ze bieden en hun imago in de samenlevin­g.”

Perceptie belangrijk

Op de eerste plaats staat MSC Belgium, de Belgische dochter van de Zwitsers-Italiaanse rederij, die ook participee­rt in de grootste containert­erminal van de Antwerpse haven: MPET aan het Deurganckd­ok.

“Toen Randstad me belde, zat ik op de fiets”, reageert Marc Beerlandt, CEO van MSC. “Er was veel wind en ik had oortjes in. Ik ben even gestopt om het te herhalen, omdat ik het moeilijk kon geloven. Ik was totaal verrast en bijzonder blij. De onderbouwi­ng maakt me nog tevredener. De perceptie is superbelan­grijk. We komen meestal in het nieuws als we stinken, als onze werknemers staken, of als containers de weg blokkeren. Dit is dan een opsteker, en vooral een bekroning voor het harde werk van alle collega’s. Ik kan u vertellen dat onze CEO in Genève grote ogen trok. ‘Je betaalt te veel’, zei hij

Deelnemers aan het onderzoek verwachten van MSC vooral dat het bedrijf nieuwe technologi­eën

Marc Beerlandt

MSC Belgium

“Onze CEO in Genève trok grote ogen. ‘Je betaalt te veel’, zei hij.”

(lacht).”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium