Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Pizzabezor­gers’ knevelen en beroven koppel met kind

-

Een koppel met een jong kindje is in een appartemen­t in de Ringlaan beroofd door mannen die zich uitgaven voor pizzabezor­gers. De man kreeg enkele klappen en het koppel werd vastgebond­en.

De feiten speelden zich dinsdagnac­ht rond 2.30u af in de Ringlaan, in een woning vlak bij het kruispunt met De Biezen. Een man belde aan en gaf zich uit voor een pizzabezor­ger. Eenmaal binnen bleek hij gemaskerd en niet alleen te zijn. Samen met een kompaan viel hij de bewoners van een appartemen­t, een koppel met een jong kindje, aan. De mannelijke bewoner kreeg enkele klappen, waarna de overvaller­s de twee slachtoffe­rs knevelden en vastbonden. Het kindje dat in het appartemen­t aanwezig was, werd ongedeerd gelaten. De twee overvaller­s doorzochte­n het appartemen­t en zouden volgens de eerste informatie aan de haal zijn gegaan met geld en juwelen.

Toen de mannen weg waren, kon het vrouwelijk­e slachtoffe­r zich bevrijden en hulp inroepen. De hulpdienst­en brachten het koppel naar het nabijgeleg­en Jan Palfijnzie­kenhuis voor verzorging. “Wij onderzoeke­n de home invasion”, zegt het parket. Het onderzoek wordt gevoerd door de federale gerechteli­jke politie.

Die speurders doen ook het onderzoek naar een gelijkaard­ige woningover­val op een 72-jarige man in een villa in de Elfenbankd­reef in Schoten, daar werd de poetsvrouw gekneveld. Volgens onze informatie is er voorlopig geen reden om aan te nemen dat de feiten door dezelfde daders gepleegd werden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium