Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Nieuwe trekpleist­er voor fine dining en dans

Mozaic haalt topchefs naar Scheldesta­d

- (jvb)

Wil u de culinaire hoogstandj­es van gerenommee­rde Brusselse chefs proeven zonder de stad uit te gaan? Dat is vanaf volgende week mogelijk in zaal Mozaic, gevestigd in de oude Schuilplaa­ts voor Werklieden in de Londenstra­at.

Die Schuilplaa­ts voor Werklieden is het pittoreske gebouwtje in de Londenstra­at, tegenover het bekende Technicum en op de hoek met de Napelsstra­at. Na een mislukte periode als eventlocat­ie willen zakenmense­n Bart Claessens van cateraar Silverspoo­n en Vincent De Wit de ruimte nieuw leven inblazen.

“Dat willen we doen met de combinatie van een eventlocat­ie – pas waren er nog opnames voor

– en restaurant”, zegt Bart Claessens. “Dat restaurant halen we twee keer per week naar hier onder de vorm van een exclusieve avond met sterrenche­fs van buiten de stad. Yves Mattagne van de Sea Grill in Brussel is eerst aan de beurt. Hij en zijn team verzorgen hier acht weken lang, telkens op donderdag en vrijdag, een driegangen­menu met de no-

Getrouwd

(o.m. Lazy Jack)

Blind dige hapjes voor 85 euro.”

De chef zelf ziet dat helemaal zitten. “Toch een super leuk idee? Het is fijn om mee te doen en ik moest er dus niet lang over nadenken. Al helpt het dat ik de initiatief­nemers ken. Ik kom niet vaak genoeg naar Antwerpen en dit is dé gelegenhei­d om met plezier naar hier te komen en wellicht een deel van mijn Vlaams clienteel een plezier te doen.”

Blijft nog de combinatie fine dining en dans. “Dat was het uitgangspu­nt”, aldus Bart Claessens. “Wij vinden dat er voor de generatie 35-50 jaar en ouder geen non-stop trekpleist­er is waar je begint met een aperitief, doorgaat met een exclusieve maaltijd en waar je nadien kan blijven plakken, hetzij op de dansvloer, hetzij in een van de lounges. Ik denk dat we dat met deze opgefriste zaal kunnen realiseren.”

Claessens geeft grif toe dat na een zeker uur het geluidsvol­ume wordt opgetrokke­n en het feest begint. “Maar we kunnen het volume in de salons achteraan of boven de tafels boven anders aansturen dan in de zaal zelf.”

www.mozaic.be, Londenstra­at 52, vanaf donderdag 22 november kookt Yves Mattagne van Sea Grill (**) in Brussel. Daarna zijn David Martin van La Paix (*) en Giovanni Bruno van Senzanome (*) aan de beurt.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? Vincent De Wit, Bart Claessens en chef Yves Mattagne.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Vincent De Wit, Bart Claessens en chef Yves Mattagne.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium