Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vragen na het uitbreken

-

Dat hangt af van hoe snel het onderzoek loopt. Als zou blijken dat Moeskroen geen nieuwe licentie meer mag aanvragen, zakt het na dit seizoen naar de eerste amateurkla­sse en is er geen sportieve daler uit 1A en 1B. Dit staat trouwens los van de toekomst van Waasland-Beveren en KV Mechelen. Nu de KBVB ook intern een onderzoek gestart is naar eventuele matchfixin­g bij beide teams, riskeren zij het promotie- en degradatie­proces helemaal in de war te sturen.

Plannen de benadeelde clubs actie?

dJa. Vandaag komen de clubs uit 1B - inclusief KV Mechelen, dat in

eerste instantie afwezig zou blijven - samen om een gezamenlij­k standpunt in te nemen. Daarnaast is er al een aantal clubs dat zich net als KV Mechelen burgerlijk­e partij wil stellen in de zaak. Het betreft alvast Westerlo, OudHeverle­e Leuven en Lommel, drie clubs die zich in het verleden al via het BAS verzet hebben tegen de toekenning van een licentie aan Moeskroen. Lommel bevestigde gisteravon­d dat het zich effectief burgerlijk­e partij zal stellen.

Kunnen die benadeelde clubs een compensati­e eisen?f

Moeilijk. Een degradatie herroepen is onmogelijk en dat pakweg KV Mechelen zomaar de plaats van het weggevalle­n Moeskroen zou kunnen innemen, kan ook niet. Binnen de KBVB maakt men zich sterk dat de clubs ook geen poot hebben om op te staan wanneer ze sportieve of financiële compensati­es zouden eisen. Wat het strafrecht­elijk onderzoek zou kunnen opleveren, is voor-

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium