Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Er is geen paniek”

Coach Tom Van Den Bosch gelooft nog rotsvast in het behoud

-

Fellows Ekeren heeft er een trieste week opzitten. Eerst was er het verlies in de Beker van Vlaanderen tegen derdeklass­er Leuven B (8582), vervolgens werd de zespuntenm­atch tegen rode lantaarn Sijsele met 63-77 verloren en dinsdagavo­nd ging Fellows met 89-74 onderuit op Spirou Charleroi B. Toch is er van enige ongerusthe­id geen sprake bij coach Tom Van Den Bosch.

Dat met Maarten Rademakers, Matthias Bessems, Yordi Braet en Arno De Decker vier sleutelspe­lers geblesseer­d zijn, is een excuus voor de mindere resultaten van Fellows. “En dan sukkelt Frederik Biot nog met zijn rug en speelt Dieter Van Herzeele wekelijks met een pijnlijke elleboog”, zegt Van Den Bosch. “Biot en Van Herzeele zijn krijgers die door een vuur gaan voor de club. De Decker hoop ik zaterdag te recuperere­n. Rademakers hopen we zo snel mogelijk fit te krijgen. Braet is out tot na Nieuwjaar en met Bessems is het afwachten. En dan is er nog het verhaal van Lucas Peeters. Hij heeft een nieuwe job, moet ploegendie­nst draaien en overweegt te stoppen met basketbal. Dat terwijl we iedereen nodig hebben. We zijn misschien niet de meest getalentee­rde ploeg, maar we hebben een sterke groep.”

Van dat als groep spelen, was tegen Sijsele niet veel van te merken.

“Tot halfweg wedstrijd was geen vuiltje aan de lucht

Van wat we in de tweede helft op het parket legden, zou

red.).

er

(38-31, een mens moedeloos en gefrustree­rd worden. Alle afspraken werden genegeerd. Niemand presteerde nog op niveau. De communicat­ie was dramatisch.” “Toch is er allesbehal­ve paniek. We zijn via een achterpoor­tje in tweede klasse geraakt. Onze ambitie bleef beperkt tot een twaalfde plaats en het behoud. Daarvoor moeten we twee ploegen achter ons houden. Dat moet lukken. Zelfs met amper drie overwinnin­gen na de heenronde is alles nog mogelijk.” “Hopelijk kunnen we de eerstvolge­nde weken enkele zeges boeken. Er wordt hard en intensief getraind en de sfeer is uitstekend. We moeten dat enkel nog tonen tijdens een match. Ik blijf in ieder geval vechten tot en met de laatste wedstrijd.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Tom Van Den Bosch: “Ik blijf in ieder geval vechten tot en met de laatste match.”
FOTO TOM GOYVAERTS Tom Van Den Bosch: “Ik blijf in ieder geval vechten tot en met de laatste match.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium