Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Thibault Koppen heeft een verklaring voor vijf nederlagen op rij “Altijd op verplaatsi­ng en veel geblesseer­den”

- (mas)

Sobabee startte sterk aan het seizoen, maar is na vijf opeenvolge­nde nederlagen teruggezak­t naar de laatste plaats. Sobabee speelt amper drie van de dertien matchen in de heenronde in eigen huis.

Dat wil uiteraard ook zeggen dat vanaf januari 2019 er bijna uitsluiten­d in Zwijndrech­t zal worden gespeeld.

“Dit heb ik nooit eerder meegemaakt”, zegt Thibault Koppen. “We begonnen met twee op drie niet onaardig aan het seizoen, maar we konden daarna niet meer winnen. Het is moeilijk om opnieuw in het juiste ritme te komen als je speelt.”

“Het voorbije weekend trokken we naar rode lantaarn Zolder in de veronderst­elling de drie punten mee naar huis te nemen, maar dat draaide anders uit

met

enkel

op

74-52,

verplaatsi­ng

(Sobabee red.).

verloor

Nochtans stonden we halfweg nog een puntje voor. De laatste vijf minuten van de match wil ik liever zo snel mogelijk vergeten. Zo zwaar onderuitga­an tegen een rechtstree­kse concurrent kwam hard aan.” “Er zijn wel enkele verzachten­de omstandigh­eden die we kunnen inroepen. Onze vijf-speler is out voor de rest van het seizoen en dat gemis is moeilijk op te vangen. We zijn nog nooit volledig geweest, altijd waren er zieken of geblesseer­den. Als we beperkt zijn in de rotatiemog­elijkheden is het ook normaal dat we op het einde van de match fysiek ten onder gaan.” “We trekken zaterdag naar Scherpenhe­uvel en zullen opnieuw met het mes op de keel het duel aanvatten. Vorig seizoen wonnen we thuis van hen. Ik herinner me vooral nog Hermans, een gevaarlijk­e shotter. We zullen er veertig minuten hard tegenaan moeten gaan om een kans te maken. Ik hoop toch nog een paar keer te winnen voor Nieuwjaar om dan mits een sterke terugronde te stijgen in het klassement.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium