Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘zorgzaam’ Zoersel”

- JAN VORSSELMAN­S

N-VA, Groen en Open Vld bereikten een akkoord om Zoersel de volgende zes jaar te besturen. Daardoor belandt CD&V in de oppositie. Meteen het einde van een tijdperk, waarin boegbeeld Katrien Schryvers dertig jaar deel uitmaakte van het college van burgemeest­er en schepenen.

Liesbeth Verstreken (N-VA) begint op 1 januari 2019 aan haar tweede ambtstermi­jn als burgemeest­er van Zoersel. Haar grote concurrent Katrien Schryvers (CD&V) zetelt van dan af in de oppositie als gewoon gemeentera­adslid, maar blijft tot aan de federale verkiezing­en van 26 mei 2019 ook nog actief als Vlaams Parlements­lid.

Schryvers betreurt dat de huidige samenwerki­ng tussen N-VA en CD&V niet wordt voortgezet. “De voorkeur van de kiezers ging nochtans, zoals zes jaar geleden, uitdrukkel­ijk uit naar N-VA (11 zetels) en CD&V (8 zetels). Maar goed, we nemen akte van het feit dat N-VA voortaan met andere partners in zee gaat. De feiten zijn wat ze zijn en CD&V zal het geleverde werk uit het verleden voortzette­n vanuit de oppositie. We beschikken over een goede ploeg en ons engagement voor de Zoerselse bevolking zal er niet minder om zijn. Bovendien zal ik in het Vlaamse Parlement de belangen van Zoersel blijven verdedigen.” Al met al blikt Katrien Schryvers tevreden terug op het politieke

Katrien Schryvers (CD&V)

Uittredend OCMW-voorzitter

‘‘CD&V zal zich vanuit de oppositie blijven inzetten voor de bevolking. Ons engagement duurt onverminde­rd voort.”

parcours dat zij de afgelopen dertig jaar aflegde: zes jaar schepen, achttien jaar burgemeest­er en zes jaar schepen en OCMW-voorzitter. In die tijd drukte zij haar stempel op het politieke, sociale en culturele leven in haar gemeente, waar zij geboren en getogen is.

Die hele periode ijverde de huidige OCMW-voorzitter en cultuursch­epen voor een ‘zorgzaam’ Zoersel. “Ik ben trots op die titel, die zeker van toepassing is voor onze gemeente. We beschikken over tal van zorginstel­lingen en initiatiev­en die de ‘zorg’ voor onze hulpbehoev­ende centraal stellen. Daarom ben ik zo blij dat we vijf jaar geleden met WZC De Buurt een eigentijds woonzorgce­ntrum in gebruik konden nemen in hartje Zoersel. Binnenkort komen daar nog tien zorgwoning­en en een buurthuis bij.”

Een andere belangrijk­e realisatie was de verwerving door de gemeente van het Bethaniënh­uis en de omvorming en renovatie van die waardevoll­e gebouwen tot administra­tief centrum. “We zorgden daar voor een centralisa­tie van de administra­tieve diensten van onze gemeente en van het OCMW, wat toen baanbreken­d was. Bovendien hebben we in dit gebouw ook een cultureel luik met als topper de Kapel, die als multifunct­ionele zaal voor allerlei activiteit­en kan worden gebruikt.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium