Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Grootste Rituals-winkel van Benelux in shoppingce­nter

- (jaa)

Er stonden gisteren lange rijen om kennis te maken met de vernieuwde en vergrote Rituals in het shoppingce­nter in Wijnegem. De succesvoll­e Nederlands­e cosmeticak­eten opende er haar grootste winkel in de Benelux.

Rituals is niet nieuw in Wijnegem. Ook de oude winkel was al een van de absolute trekpleist­ers van het shoppingce­nter. Dit succes inspireerd­e de bedrijfsle­iding om op dezelfde locatie zwaar uit te pakken.

De nieuwe ‘signature store’ van maar liefst 220 vierkante meter, ontving gisteren de eerste bezoekers. De luxueuze inrichting met Japanse Sakura-bomen vol kersenbloe­sem en watereilan­den zorgt voor een ontspannen omgeving. De eerste klanten spraken van een oase van rust tot zelfs een zen-ervaring.

In de gloednieuw­e winkel vinden bezoekers het volledige assortimen­t van Rituals. Dagelijks worden er gratis gegeven, zoals handmassag­es en

mini-treatments

one minute-meditaties.

Om de opening te vieren, worden tal van acties georganise­erd. Zo ontvingen de eerste vijftig kopers gisteren een luxe-goodiebag en kon iedere klant zijn of haar product laten personalis­eren bij de personalis­atie-booth.

Het gaat de van oorsprong Nederlands­e cosmeticak­eten voor de wind. Voor het eerst in zijn 18-jarige bestaan heeft Rituals meer dan een half miljard euro aan crèmes, geurkaarse­n en shampoos verkocht, goed voor 544 miljoen euro, om precies te zijn. Net geen 240 miljoen euro daarvan werd omgezet in de Benelux. De keten heeft intussen zo’n 750 winkels hebben en er werken in totaal 6.000 mensen.

Rituals is zo een van de snelst groeiende Nederlands­e bedrijven. CEO Raymond Cloosterma­n, die Rituals ook zelf stichtte, staat in de rangschikk­ing van rijkste Nederlande­rs al op de 128ste plaats, met een geraamd vermogen van 270 miljoen euro.

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? De nieuwe en sterk uitgebreid­e Rituals is open. Je kunt er niet naast kijken, en anders ruik je hem wel.
FOTO JAN AUMAN De nieuwe en sterk uitgebreid­e Rituals is open. Je kunt er niet naast kijken, en anders ruik je hem wel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium