Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kerstbomen worden verbrand op Marktplein

- (jaa)

leggen. Nochtans zijn die belangrijk om de soms eigen onzekerhei­d weg te nemen, nuttige dingen te leren en om verkeerd gedrag bij te sturen.”

Ongedwonge­nheid is het sleutelwoo­rd in De Speelbabbe­l. “Wij zijn zelf ook allemaal jonge moeder geweest en kunnen daar heel wat over vertellen”, zegt Brigit Bom. Haar eigen zonen Justin en Kevin zijn nu 18 en 14 jaar oud,

Het college van burgemeest­er en schepen gaf de toelating aan de Vriendenkr­ing Brandweer Kapellen om op zaterdag 12 januari opnieuw een kerstboomv­erbranding met een kerstmarkt te organisere­n op het Marktplein. Het evenement zal plaatsvind­en van 19 tot 24u. De kerstboomv­erbranding is een traditie om mensen samen te brengen, maar ook een manier om de vele kerstbomen na de kerstperio­de op te ruimen. Naast het verbranden van de kerstbomen zetten vereniging­en er traditione­el hun kraampjes op om drankjes en snacks te verkopen.

maar ze weet nog hoe ze zich voelde toen ze pas geboren waren. “Ik had zelf ook behoefte om nu en dan te kunnen praten met andere moeders. Het is een troef dat de gemeente Schilde hier zelf het voortouw neemt. Ook grootouder­s en nanny ’s zijn welkom.”

De Speelbabbe­l is voor alle duidelijkh­eid geen babysit. Je moet je baby dus zelf in het oog houden, maar alle faciliteit­en zijn voorhanden: boxen en ook kussens om luiers te verversen. Specialist­en van Kind en Gezin, die de medische controle van de jonge kindjes gewoon voortzette­n op de vertrouwde locatie aan de Kerkelei, zijn in de buurt. “De Speelbabbe­l wil in de eerste plaats tegemoetko­men aan de sociale noden van jonge ouders”, besluit Struyf.

De Speelbabbe­l opent elke woensdag van 9 tot 12u in gebouw ’t Parkske, Eugeen Dierckxlaa­n 24

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium