Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Buschauffe­ur ontketent rel bij De Polder met Mohammed-cartoon

- (vdaa)

Bij busbedrijf De Polder, een onderaanne­mer van De Lijn, is grote ophef ontstaan door een chauffeur die een zeer aangebrand­e cartoon van de profeet Mohammed op zijn Facebookpr­ofiel plaatste. De man verweet zijn allochtone collega’s ook geen respect te hebben voor de Vlaamse cultuur, verwijzend naar de discussie over Zwarte Piet en Kerstmis.

Openbare Vervoersma­atschappij De Lijn vindt de uitlatinge­n van de chauffeur “onaanvaard­baar”. “We hebben onze onderaanne­mer laten weten dat dit niet voor herhaling vatbaar is.”

Busbedrijf De Polder zegt dat de zaak intern wordt onderzocht.

De betrokken chauffeur plaatste de spotprent, waarop de profeet Mohammed seksueel wordt misbruikt door een groot varken, zaterdagav­ond op zijn Facebookpr­ofiel. Volgens zijn collega’s deed hij dat tijdens zijn werkuren. De chauffeur zou zaterdag dienst 13 hebben gereden, op de lijn 141 tussen Hoboken en Wijnegem Shoppingce­nter. Toen moslimcoll­ega’s hem aanspraken op het beledigend­e karakter van de spotprent, verweet hij hen dat zij ook geen respect zouden hebben voor de Vlaamse cultuur.

Melding bij Unia en parket “De chauffeur heeft de Facebookpo­st ondertusse­n verwijderd”,

zegt Joris Larosse, directeur van De Polder. “We hebben ook contact gehad met De Lijn over de kwestie. We onderzoeke­n momenteel hoe we als bedrijf kunnen optreden.”

De verontwaar­digde collega’s zouden inmiddels ook een melding gemaakt hebben bij Unia en het parket van Antwerpen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium