Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Meir is duurste straat van België

Antwerpse winkelas vergroot voorsprong op Brusselse Nieuwstraa­t

- CHRISTOF WILLOCX

De Meir is de duurste straat van België om een winkelruim­te te huren. Dat blijkt uit een nieuwe studie van vastgoedco­nsultant Cushman & Wakefield. “Op de Meir betaalden we 10.000 euro per maand, 700 meter verder amper 1.500 euro”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerde­r van Phonedokte­r.

In de studie die Cushman & Wakefield twee jaar geleden deed, deelde de Meir de koppositie van duurste winkelstra­at nog met de Nieuwstraa­t in Brussel. Sinds vorig jaar is de Meir alleen leider.

Volgens de studie moesten handelaars op de Meir in juni gemiddeld 2.000 euro huur per vierkante meter betalen. Dat is 50 euro meer dan vorig jaar. De gemiddelde huurprijs in de Nieuwstraa­t in Brussel blijft stabiel op 1.850 euro. De Louizalaan in Brussel staat op plaats drie met 1800 euro.

“Door die hoge huurprijs zijn we eind oktober verhuisd van de Meir naar de Sint-Katelijnev­est”, zegt Yassin Mushtaq, zaakvoerde­r van Phonedokte­r, een zaak die kapotte smartphone­s, laptops en tablets herstelt.

“Op de Meir betaalden we een huurprijs van 10.000 euro per maand. Voor ons kleinere pand in de Sint-Katelijnev­est betalen we amper 1.500 euro. Onze nieuwe locatie ligt nochtans maar 700 meter van onze vorige vestiging”, zegt Yassin.

Op hun nieuwe plek ontvangen ze wel veel minder klanten. “Op de Meir hadden we twintig klanten per dag. Nu zijn dat er nog vijf”, zegt Yassin. “Maar door die fors lagere huurprijs is onze winstmarge wel gestegen.”

“De Meir heeft ons ook enkele blijvende klanten opgeleverd. Sommige Kempenaars die ons leerden kennen op de Meir, vroegen of we ook geen winkel in de Kempen konden opstarten. Op 1 december openen we daarom een vestiging in de Zandstraat in Herentals. Daar zullen we elke maand 1.400 euro huur betalen. In onze vestiging op de Antwerpses­teenweg in Kapellen betalen we 3.000 euro per maand.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium