Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Personeel TBC Post legt werk wéér neer na uitblijven betaling loon

Loon weer niet gestort, dus leggen werknemers TBC Post net als vorige maand het werk neer

- Wim De Jonghe JAN STASSIJNS

De werknemers van het postbusbed­rijf TBC Post hebben gisteren, net zoals enkele weken geleden, het werk neergelegd. Dat gebeurde zowel in het sorteercen­trum in Deurne als in andere vestiginge­n in Brussel, Gent en Kortrijk. “Voor het beloofde overleg na de vorige staking heeft de CEO zijn kat gestuurd”, zegt Wim De Jonghe van transportv­akbond BTB.

Het personeel klaagt de slechte werkomstan­digheden aan: loon dat niet gestort wordt, auto’s en bromfietse­n die niet in orde zijn, een te hoge werkdruk... Na de staking van vorige maand, die beëindigd werd toen het loon van de werknemers gestort was, werden er verdere overlegmom­enten gepland met CEO Thierry Brugma.

Het gesprek van vorige week werd op vraag van Brugma verplaatst naar gisterenoc­htend. “Maar hij stuurde zijn kat”, zegt Wim De Jonghe van transportv­akbond BTB. “Vorige week heeft hij ons een uur voor de vergaderin­g gevraagd om het overleg uit te stellen. Toen hebben we hem nog het voordeel van de twijfel gegevens. Maar dat hij vandaag (gisteren, red.) ook niet kwam opdagen, was de druppel. We hebben dat voorgelegd aan de werknemers, die op hun beurt het werk spontaan hebben neergelegd. Na de vorige staking zijn er duidelijke afspraken gemaakt, maar Brugma wilt gewoon niet met ons praten en weigert alle overleg.”

Het personeel van TBC is ook boos omdat ze ook deze maand hun loon nog niet uitbetaald kregen. “Wij blijven in staking zolang het loon niet gestort is en zolang we niets gehoord hebben van de grote baas. Sinds de staking vanmorgen (gisteren, red.) begonnen is, hebben we niets van hem gehoord. Wij verwachten nu dat hij zelf met ons contact opneemt.”

Ook in de andere sorteercen­tra van TBC Post wordt gestaakt, zoals in Kortrijk, Gent en Brussel. En net zoals de staking van vorige maand zijn de werknemers uit Limburg naar Deurne afgezakt. “Wij geloven in sociaal overleg”, zegt De Jonghe. “Meneer Brugma duidelijk niet.”

Bij het management van TBC Post was niemand bereikbaar voor commentaar.

Transportv­akbond BTB

“Na de vorige staking zijn er duidelijke afspraken gemaakt, maar de CEO wil gewoon niet met ons praten.”

 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Net zoals een maand geleden leggen de werknemers van TBC Post het werk neer omdat hun loon niet werd gestort.
FOTO WIM HENDRIX Net zoals een maand geleden leggen de werknemers van TBC Post het werk neer omdat hun loon niet werd gestort.
 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium