Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wij maken de speculaas voor Sinterklaa­s”

Philip’s Biscuits in Korte Gasthuisst­raat stelt nieuw logo voor in

-

Bij het binnenwand­elen van Philip’s Biscuits in de Korte Gasthuisst­raat komt de geur van versgebakk­en speculaas in een heerlijke wolk je neus binnengetr­ippeld, net als in een tekenfilm. De bekende koekjeszaa­k werd recent uitgebreid en onderging een ‘rebranding’. “Maar onze koekjes smaken nog steeds hetzelfde.”

Dat Sinterklaa­s dit weekend in Antwerpen aanmeert weten ze bij Philip’s Biscuits maar al te goed. De hele etalage staat in het teken van het grote kinderfees­t. Het werk van eigenares Ann Goegebuer-Painblanc, die de etalages telkens met veel zorg voor haar rekening neemt.

“Aan onze jongste dochter vertellen we dat wij de speculaas voor Sinterklaa­s maken”, lacht ze.

Meesterbak­ker, mede-eigenaar en

Ann Goegebuer-Painblanc

Eigenares

“Met de kathedraal in het logo willen we aantonen dat we trouw blijven aan onze thuisbasis."

zoon Maxim Painblanc (27) vervaardig­t rond deze tijd van het jaar gemakkelij­k tweeduizen­d kleine speculazen per dag in zijn atelier in Hemiksem. Om maar te zeggen: het is druk in Philip’s Biscuits. Wie de zaak in de Korte Gasthuisst­raat binnenstap­t weet: de gezellige chaos van weleer is niet meer. De koekjeswin­kel werd stevig onder handen genomen en ziet er vandaag een stuk strakker en frisser uit. Klaar voor de toekomst. Ook het logo werd aangepast en draagt nu de kathedraal mee. “Daarmee willen we aantonen dat we trouw blijven aan onze thuisbasis”, zegt GoegebuerP­ainblanc.

Want het koekjeswal­halla verkent nieuwe horizonten. “Eind oktober openden we een vestiging in Mechelen. Verder kijken we ook uit om een winkel te openen aan de kust, in Gent en in Brussel.”

 ??  ?? Tanguy Ottomer haalt hier zijn
Tanguy Ottomer haalt hier zijn
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium