Gazet van Antwerpen Stad en Rand

TRAINERSWI­SSEL

- FRANK BUYSE

Glen De Boeck (47) is geen trainer meer van KV Kortrijk. Yves Vanderhaeg­he (48), eerder al T1 van KVK, tekent als opvolger een contract tot juni 2021.

Vanderhaeg­he begon zijn trainersca­rrière in 2008 als assistent bij Kortrijk en werd er in de zomer van 2014, na het vertrek van Hein Vanhaezebr­ouck, hoofdcoach. Na een seizoen verhuisde de West-Vlaming naar Oostende, nadien werd hij T1 van AA Gent. Bij de Buffalo’s moest hij begin oktober vertrekken.

Excuses aan Glen De Boeck. Het was een hij was nog totaal onwetend toen we vroegen naar zijn ontslag. KVK had woensdagav­ond de beslissing genomen en al geïnformee­rd bij Yves Vanderhaeg­he - in welke volgorde is niet bekend. Omdat Matthias Leterme wilde wachten met het ontslag

kl…-telefoontj­e, tot na de oefenmatch op Antwerp gisteren had de CEO zijn coach ontboden in de Crowne Plaza. De Boeck is niet meer geweest, Leterme had het ontslag liever eleganter afgewerkt “want ik heb geen persoonlij­ke problemen met Glen.”

Leterme benadrukt dat er maar één reden is voor de nochtans verrassend­e beslissing: de resultaten. “16 op 45 is te weinig voor de kwaliteit in deze spelersgro­ep waarin zwaar is geinvestee­rd.” Dat belangrijk­e spelers als Chevalier, Ouali, Avenatti… problemen hadden met de soms harde aanpak van de coach, speelde volgens Leterme niet. “Het zijn niet de spelers die de coach kiezen. En zijn geruzie met Avenatti was niét de druppel.” Wat hij niet wil gezegd hebben: het huwelijk liep al maanden scheef. En was eigenlijk nooit grote liefde. De eigenwijze De Boeck en koppige Leterme: beiden geen makkelijke mensen.

Vanaf 8 november – circa een jaar geleden – tot Play-off 2 had De Boeck nochtans een weergaloos parcours afgelegd: van de voorlaatst­e plaats naar de zevende, op één punt na Play-off 1, en halve finales beker. Maar in de zomer begonnen de problemen: zijn contractve­rlenging sleepte aan, zijn rechterhan­d Lorenzo Staelens moest weg, een voorbereid­ing zonder oefenvelde­n en versterkin­gen…. De Boeck haalde uit in de krant, het bestuur was op de tenen getrapt maar antwoordde met 15 aanwinsten, onder wie ‘namen’ Mboyo, Ezekiel, De Sart, met Hines-Ike een recordtran­sfer… Wat De Boeck ermee neerzette kon de barsten in het huwelijk niet dichten: te weinig efficienti­e en resultaten, het vaak goede voetbal telde niet (voldoende).

 ??  ?? Vanderhaeg­he en De Boeck bij een duel tussen hun clubs.
Vanderhaeg­he en De Boeck bij een duel tussen hun clubs.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium