Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten het sneller afmaken”

Vindt tweede periode sowieso lastigst

- HUGO FRET

Dit weekend beginnen de acht ploegen in 1B aan de tweede periode. De eerste periodetit­el ging naar KV Mechelen, terwijl Beerschot Wilrijk uiteindeli­jk op een gedeelde tweede plaats eindigde, samen met Union. “De tweede periode is altijd de lastigste”, voorspelt Jimmy De Jonghe (26). “Ik zie vier evenwaardi­ge kandidaten voor die tweede finaleplaa­ts.”

Hoe blik je terug op de eerste periode?

“De competitie begon voor mij persoonlij­k niet al te best, want ik viel naast de ploeg. Dergelijke moeilijke periodes maakt iedereen wel eens mee, maar ik bleef vrij rustig. Het was wachten op die eerste kans. Die kwam er ter gelegenhei­d van de bekermatch op Cercle Brugge.

Ik greep mijn kans en behield mijn basisplaat­s. Het is nu een kwestie van match na match verder te groeien naar mijn beste niveau.”

“Als ploeg begonnen we niet zo slecht, enkel de resultaten vielen tegen. Onze eerste match op Tubeke moest gezien ons spel en het aantal kansen al bij de rust beslist zijn. Toch moesten we ons tevredenst­ellen met één puntje. Een wedstrijd sneller afmaken, is nog steeds een werkpunt. Vorig weekend op Lommel nog. In plaats van 0-2 bij de rust moest het minstens 0-3 geweest zijn. Nu had Lommel het gevoel dat het mits één doelpunt te scoren, opnieuw in de match zat.

Zo gebeurde het ook en we kregen nog een spannend slot. Het verschil met het begin van het seizoen is dat we onze wedstrijde­n nu wel winnend afsluiten, maar nog steeds niet

rustig kunnen uitspelen.”

En de tegenstand­ers, hoe schat je hen in na het eerste deel van de competitie?

“KV Mechelen stak erboven uit. Logisch vermits hun budget er eveneens kop en nek bovenuit steekt in vergelijki­ng met de andere clubs van 1B. KV deed goede transfers en stelde een sterke kern samen. Het maakte na een aarzelende start zijn hoofdrol waar. Het is nu aan ons om te proberen daar iets tegen te doen. Wij behaalden drie op zes tegen hen in de onderlinge confrontat­ies. Dat

moet minstens even goed en liefst beter. Ik vermoed dat er ook nog andere kapers op de kust zullen zijn. Union en OHL grepen net als Beerschot Wilrijk naast de eerste periodetit­el. De Brusselaar­s beschikken over een sterke aanval, terwijl OH Leuven het in het begin van het seizoen liet afweten. Hun laatste resultaten zijn beter. Hun vertrouwen zal groeien. Zo zie ik met KV Mechelen, Beerschot Wilrijk, Union en OHL vier kandidaat-winnaars van het tweede ticket dat recht geeft op een finaleplaa­ts.”

Hoe schat je de kansen van Beerschot Wilrijk in?

“De ploegen zijn sterk aan elkaar gewaagd. Verrassend­e resultaten, het overkomt elke ploeg. We zullen dus tegen elke tegenstand­er ons beste niveau moeten halen en dat niet gedurende één helft of dertig minuten, maar negentig minuten lang. Positief is dat wij als ploeg week na week groeien naar een meer volwassen elftal. We spelen minder naïef, met meer realisme. Het is nu nog zoeken naar een constante tijdens onze matchen. Ook onderling, binnen de spelersgro­ep, is het vertrouwen gegroeid en dat komt de ploeg en de automatism­en ten goede. Bovendien hebben we nog steeds een groeimarge.”

“Vorig seizoen pakten wij de eerste periode. We begonnen toen aan de tweede periode met een gevoel dat alles mocht, maar niets moest. Nu is dat anders en hebben we geen keuze. We gaan voluit voor die tweede periode.”

Houd je rekening met de huidige extrasport­ieve toestanden rond KV Mechelen en een aantal andere clubs?

“Hoe het ook afloopt, ik verwacht geen uitspraken meer dit seizoen, laat staan sancties. De ploeg die tweede eindigt, kan later misschien een schadeverg­oeding eisen. Daarom concentree­r ik me liever louter op het sportieve. Als we het op die manier kunnen klaren, zou het ook zoveel mooier zijn en veel meer voldoening schenken.”

Zondag beginnen jullie eraan op Westerlo. Een match die in de eerste periode gewonnen werd.

“We wonnen die match inderdaad, maar het was bijzonder moeizaam. Westerlo kende de voorbije weken een mindere periode. Iedere ploeg kent wel eens een dipje. Het is aan ons om hen nog minstens één week in dat dipje te houden, maar we staan alleszins voor een eerste opdracht die niet te onderschat­ten valt. Daar is iedereen zich van bewust.”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium