Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We gaan onze huid duur verkopen”

Koen Gommers beseft dat Wuustwezel voor zware opdracht staat

- WALTER PEERSMANS

Na het 2-2-gelijkspel van vorige week op VV Duffel mist Wuustwezel zondag een pak spelers voor de thuismatch tegen Kontich. Aanvoerder Koen Gommers beseft dat het zo een heel moeilijke opdracht wordt.

Wuustwezel is gepromovee­rd, maar moest tegelijker­tijd zijn kern afbouwen. Daar ondervindt het nu de nadelen van. Doelman Ben Van Bael, verdediger Nic Simons en aanvaller Binnemans zijn geblesseer­d, terwijl aanvallers Nick Jansen en Roel Jongenelis geschorst zijn. Koen Gommers beseft dat trainer Serge Crève heel wat puzzelwerk wacht. “Zo veel afwezigen hebben, dat kan tellen”, beseft Gommers. “Het voordeel is dat we dan jonge spelers in het team kunnen droppen. Normaal zouden die stilletjes aan, met invalbeurt­en, gebracht worden, maar nu moeten ze van bij de aftrap mee aan de slag.”

“Nu goed, we moeten strijden met de middelen die we hebben”, vervolgt Gommers. “Plezierig is het niet, want die jonge spelers kunnen nu niet geleidelij­k bijleren, maar worden meteen voor de leeuwen gegooid. Tegen Kontich wordt dat dubbel lastig. Dat is een ploeg die bovenaan kan meedraaien en de voorbije weken duidelijk haar draai heeft gevonden. Het heeft bovendien veel ervaring in de rangen, zodat we geen gezellige middag zullen beleven.”

Toch blijft de verdediger optimistis­ch. “Er is niets aan te doen en we moeten verder. We moeten ons optrekken aan het duel tegen Schriek. Toen moesten we ook met een noodploeg aan de slag en wisten we in een andere veldbezett­ing toch te winnen. Daar moeten we zondag ook voor gaan. Iedereen zal zich honderd procent moeten inzetten. Ik hoop dat de jonge spelers die hun kans krijgen ze ook zullen grijpen. We staan op de plaats waar we moeten staan. Ik verwacht dan ook dat iedereen zijn huid duur zal verkopen.”

 ?? FOTO SMB ?? Koen Gommers. “Normaal gezien zouden we de jongeren rustig brengen, maar nu worden ze meteen voor de leeuwen gegooid.”
FOTO SMB Koen Gommers. “Normaal gezien zouden we de jongeren rustig brengen, maar nu worden ze meteen voor de leeuwen gegooid.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium