Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Jammer dat het zo moest lopen”

Bestuursli­d en hulptraine­r Koen Van de Velden interim-trainer bij Oostmalle

-

Na het ontslag van Koen De Muyter heeft het bestuur zijn assistent Koen Van de Velden aangeduid als hoofdtrain­er. De 33-jarige accountant ziet zichzelf slechts tijdelijk in de nieuwe functie.

“Maandagavo­nd zat ik met het bestuur aan tafel toen de positie van trainer en goede vriend Koen De Muyter ter sprake kwam”, blikt Van de Velden terug. “Ik heb gezegd dat ik graag met hem verderging, maar dat ik de beslissing zou respectere­n. Aangezien ik als assistent-trainer en bestuursli­d een dubbele functie heb, heb ik de vergaderin­g na die uitspraken verlaten.”

Dinsdag rond 16.30 uur kregen ze het verdict te horen. “Het water tussen een bestuursli­d en Koen De Muyter was te diep geworden. Omdat de kans zeer groot was dat dit conflict tijdens het seizoen ging uitbarsten, is beslist om de samenwerki­ng stop te zetten. Ik blijf het jammer vinden, want de verdienste van De Muyter bij Oostmalle is niet gering. Ik ben dankbaar dat ik 25 maanden fantastisc­h met hem heb kunnen samenwerke­n.” Van de Velden zelf wordt zijn opvolger. “Ik wil de club helpen en tijdelijk deze functie uitoefenen. Ik begon hier als jeugdspele­r, speelde ruim tien jaar in het eerste elftal en nam dan de U21 onder mijn hoede om dan drie jaar T2 te zijn, waarvan de voorbije twee jaar naast Koen De Muyter. Ik wil nog jaren actief zijn in deze club en dat lukt meestal niet als hoofdtrain­er.”

Met de komst van Herenthout krijgt Van de Velden meteen een zespuntenw­edstrijd voorgescho­teld. “Verwacht geen grote veranderin­gen. Aangezien ik met de vorige trainer op dezelfde golflengte zat, blijf ik dezelfde speelstijl hanteren.”

En wat doet Van de Velden als er een nieuwe trainer wordt gevonden? “Dat zal moeten blijken. Als hij een eigen assistent meebrengt, wil ik gerust een stap opzijzette­n. Anders is het afwachten of er met hem ook een goede klik is. Maar laten we nu eerst maar rustig naar zaterdagav­ond toewerken.”

 ?? FOTO KOEN FASSEUR ?? Na het ontslag van Koen De Muyter depanneert Koen Van de Velden dit weekend als T1 bij Oostmalle.
FOTO KOEN FASSEUR Na het ontslag van Koen De Muyter depanneert Koen Van de Velden dit weekend als T1 bij Oostmalle.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium