Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Achterbroe­k blijkt ook in derde provincial­e verbazen “Dit succes komt niet onverwacht”

- (lver)

Nadat Achterbroe­k er vorig seizoen met kop en schouders bovenuit stak in vierde provincial­e, draait de ploeg van trainer Kenneth de Swaef ook een reeks hoger bovenaan het klassement mee. Achterbroe­k staat op een met Dosko gedeelde vierde plaats. Zaterdagav­ond treffen beide ploegen elkaar in Baarle-Hertog.

“Achteraf is het gemakkelij­k praten, maar onze goede start komt niet geheel onverwacht”, vertelt Kenneth de Swaef. “We hebben geen grote uitspraken gedaan, maar intern waren we het erover eens dat we een rustig seizoen konden draaien als we niet te veel geschorste­n en geblesseer­den zouden hebben.”

De basis voor de huidige hoogconjun­ctuur werd vorig seizoen gelegd. “Toen behaalden we bijna negentig procent van de punten. Als dan de volledige kern blijft en wordt aangevuld met een drietal doelgerich­te versterkin­gen en er ook nog enkele jeugdspele­rs zich ontplooien, weet je dat we verder mochten kijken dan puur het behoud. Deze groep heeft kwaliteit, kracht en scorend vermogen en vormt een solide geheel met veel werklust.”

Het huwelijk tussen Kenneth de Swaef en Achterbroe­k mag geslaagd worden genoemd. Van zijn overstap van Maria-ter-Heide heeft hij nog geen spijt gehad. “Het hoofdstuk Marie-terHeide was ondanks de promotie van vierde naar derde provincial­e afgesloten toen de voorzitter zijn afscheid aankondigd­e en er niet direct opvolging was om verdere resultaten te boeken. Als ambitieuze trainer kon ik me vinden in de uitdaging die er bij Achterbroe­k lag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium