Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten ons stilaan naar boven werken”

- (wp)

Mariaburg won zondag met 0-3 op Donk en telt zo ondertusse­n toch tien punten. Chris Wallaert, de trainer van Mariaburg, hoopt dat zijn jonge ploeg nu ook tegen Olympic Essen de drie punten thuishoudt.

“Het is ontzettend belangrijk dat we ook tegen Essen winnen”, zegt Wallaert. “Niet alleen omdat we de punten nodig hebben, het zou ook ideale reclame zijn voor onze volgende wedstrijd tegen de buren van Kaart.”

Vorig weekend won Mariaburg van Donk. “We behaalden een verdiende zege. De score had gerust nog hoger kunnen oplopen. We hadden zeker nog twee strafschop­pen kunnen krijgen. We speelden agressieve­r en creeerden veel kansen. Tijdens eerdere wedstrijde­n gaven we altijd kansen weg en daar profiteerd­e de tegenstrev­er van. Zondag was dat niet het geval en profiteerd­en wij eens van de cadeaus.”

Wallaert vindt dat zijn ploeg stappen voorwaarts heeft gezet.

“Mijn spelers moesten beseffen dat in het voetbal de resultaten heilig zijn. Ik kreeg dit seizoen na de wedstrijd vaak lovende commentare­n van mijn collegatra­iners. Dat was leuk, maar zonder punten had ik daar niet veel aan. Al heb ik mijn spelers voorgehoud­en dat ze zich daaraan moesten optrekken. We blijven keihard werken en moeten ons stilaan naar boven werken in het klassement”, besluit Chris Wallaert.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium