Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Net 18jarige Jason Domen verlengde zijn contract al bij Brecht “Ik droom van carrière bij Antwerp”

- (wp)

Vorige week verlengde de net 18-jarige Jason Domen zijn overeenkom­st bij Brecht met een extra jaar, zodat hij tot eind juni 2020 al zeker bij de club blijft. Domen dankt die contractve­rlenging aan zijn knappe prestaties tijdens de eerste twee maanden. Hij scoorde ook al drie keer.

Domen begon bij Donk te voetballen, speelde vorig seizoen voor Mariaburg en kwam in het tussenseiz­oen via trainer Steven Bastiaens bij Brecht terecht. Door nu al bij te tekenen, bedankte Domen de trainer en het bestuur van de club voor het vertrouwen dat hij sinds begin dit seizoen geniet. “De club gelooft in mij en dat apprecieer ik enorm”, zegt Domen. “Ik zal me volledig geven om te kunnen promoveren op het einde van het seizoen. Ik focus echt op die promotie. Ik voel me supergoed bij Brecht. Het is mijn ambitie om een vaste plaats in de basis af te dwingen en om met de ploeg in de top vijf te eindigen.” Aanpassing­sproblemen kende Domen niet. “Ik heb mijn draai in de ploeg onmiddelli­jk gevonden. Ondanks een minder goede start hebben we ons de laatste weken, dankzij een vijftien op vijftien, goed herpakt. De samenwerki­ng met trainers, spelers en bestuur loopt het prima”, zegt de razendsnel­le flankspele­r. Als amper 18-jarige heeft hij uiteraard nog veel te leren. “Ik moet vooral nog sterker worden in de duels en mijn lichaam meer gebruiken. Daar werk ik aan.”

Studies zijn geen hinderpaal. “Ik studeer voor bejaardenz­org en de combinatie met het voetbal verloopt perfect. Ik probeer qua voetbal zo ver mogelijk te geraken en droom van een carrière bij Antwerp. Al zal ik daar nog heel wat boterhamme­n voor moeten eten”, besluit Domen realistisc­h.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium