Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zaterdag blues in De Kaekelaar

- (jaa)

Blues in Schoten haalt zaterdag voor de zestiende editie opnieuw twee Amerikaans­e bands naar Schoten: Little Victor en de legendaris­che Gene Taylor met zijn trio.

Schotenare­n Jef Verhaegen, Frans Stuyck en Frans Bogaert blijven koppig en moedig het niet zo dichtbevol­kte pad van de blues bewandelen. Vorig jaar kwamen er met alleen maar Europese namen op de affiche toch nog ruim vierhonder­d liefhebber­s opdagen. Dat kunnen er nu dus meer worden, want de organisato­ren pakken opnieuw uit met Amerikanen. Al wordt de bluesavond geopend door de Travellin’ Blue Kings, een nieuwe Belgisch-Nederlands­e band, gevormd uit exleden van Howlin Bill, Fried Bourbon, Liberators en Rhythm Bombs en Electropho­nics. Zij brengen een uitgebreid en gevarieerd repertoire, gaande van de West Coast over Memphis naar Chicago.

Legendaris­che pianist

De avond wordt voortgezet door de Slow Burners, of de muzikale ontdekking­stocht van vijf doorwinter­de Vlaamse muzikanten rond Johan Loisen. Nadien volgt de ‘smokin’ blues & boogie pianoshow’ van het Gene Taylor Trio. Deze legendaris­che pianist speelde onder meer bij James Harman, Canned Heat, The Blasters en The Fabulous Thunderbir­ds. De getalentee­rde Geneviève Dartevelle op bluesharp komt het vaste trio in Schoten vervoegen.

Afsluiter Little Victor wordt ook wel de Salvador Dalí van de blues en ‘de’ hoeder van de ‘old school downtown blues’ genoemd. Een gitaar- en harmonicav­irtuoos met een unieke techniek.

Blues in Schoten zaterdag 17 november in De Kaekelaar vanaf 19.30u

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium