Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dit jaar twee nieuwe groepen bij lichtstoet

- (vw)

Het donkere centrum van de gemeente zal morgen, zaterdag, ’s avonds alleen maar worden verlicht door sprookjesa­chtige lichtwagen­s. Ze beelden taferelen uit van sprookjes, films en actuele thema’s.

Als het weer een beetje meezit, worden 15.000 toeschouwe­rs verwacht. De vijftiende lichtstoet mag met de Lichtvinkj­es en De Vrolijke Vrienden twee nieuwe groepen ontvangen die een lichtwagen bouwen. “En daar zijn we blij om”, zegt mede-organisato­r Peter Martens. “De praalwagen­s zijn immers de basis van onze lichtstoet. We zijn tevreden dat dit groeit. Naast de elf grote wagens zijn er nog kleinere wagens en allerhande acts met lichtshows, muziek en straatanim­atie. De praalwagen met Sinterklaa­s sluit de stoet.”

Vanop het Achter d’Hovenplein trekt de stoet naar het gemeentehu­is in het park. Daar verschijnt Sinterklaa­s en zijn gezelschap om 18u op het dak. Om 18.30u vertrekt de stoet om een rondgang te maken door meerdere straten. Op het Achter d’Hovenplein begint daarna een sinterklaa­sfeest. In zaal Junior is een praatcafé en in zaal De Ark start het lichtbal. Rond middernach­t wordt bekendgema­akt welke wagens het meest in de smaak vielen bij het publiek, de jury en de wagenbouwe­rs. “Dit is een ideale uitstap voor gezinnen”, zegt Peter Martens. “Door de donkere avond die wagens zien voorbijtre­kken, daar geniet ieder kind van.”

 ?? FOTO NEEL VERMEIREN ?? Heel het centrum is morgen verkeersvr­ij voor de lichtstoet.
FOTO NEEL VERMEIREN Heel het centrum is morgen verkeersvr­ij voor de lichtstoet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium