Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Met pijn in het hart op zeehondenj­acht

Tom Waes ziet in Groenland praktijk die hij al jaren bestrijdt voor nieuw seizoen

-

Tom Waes (50) is voor het vierde seizoen van op zeehondenj­acht gegaan. Dat is opmerkelij­k, want de tv-maker is al jaren ambassadeu­r van een organisati­e die een verbeten strijd levert tegen die jacht.

Waes,

Reizen Waes

Op 16 december begint op Eén het vierde seizoen van

het populaire reisprogra­mma van Tom Waes. Het wordt een

waarin de tvmaker naar Noord-Ierland, Spanje, Polen, Isle of Man, IJsland, Azerbeidzj­an en Oekraïne gaat. En hij bezoekt ook Groenland,

Reizen Waes Europa,

Reizen

Tom Waes

Presentato­r

“Natuurlijk was het hard om te zien, maar dit is geen commerciël­e zeehondenj­acht. Dit is een kwestie van overleven.”

waar Inuit wonen, ook wel bekend als Eskimo’s. Waes ging samen met hen op zeehondenj­acht, en moest toekijken hoe een Inuit vanop een paar honderden meters twee zeehonden met twee kogels doodschoot.

Voor Tom Waes was het ongetwijfe­ld slikken tijdens de jachtparti­j: hij is al jaren ambassadeu­r van Sea Shepherd, een internatio­nale non-profitorga­nisatie die het leven in zee wil beschermen. Sea Shepherd is fel gekant tegen de jacht op zeehonden en de handel in afgeleide producten, zoals vlees en bont. Waes werpt dat ook op tegenover de mannen met wie

 ??  ??
 ?? FOTO'S VRT ?? Tom Waes trekt in Groenland met de Inuit op zeehondenj­acht. “De mensen hebben hier geen andere keuze.”
FOTO'S VRT Tom Waes trekt in Groenland met de Inuit op zeehondenj­acht. “De mensen hebben hier geen andere keuze.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium