Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Trucker stapt 300 meter met mes in rug

Reisgezel opgepakt als verdachte

- MARC PEETERS

Een 60-jarige vrachtwage­nbestuurde­r uit Portugal is zaterdagav­ond in Herentals aan de dood ontsnapt. Tijdens een discussie met een 43-jarige landgenote kreeg de man een mes in de rug geploft. Het slachtoffe­r moest ruim 300 meter stappen naar de hoofdweg om er hulp te zoeken.

“Rond 18u werd er plots gebeld”, vertellen enkele bewoners van de Herenthout­seweg, die liever anoniem blijven. “Er stonden twee mannen voor de deur. Een ervan was de vrachtwage­nbestuurde­r. Die had net voordien een fietser laten stoppen met de vraag of die voor hem een ziekenwage­n wilde oproepen. Daarom belden ze aan.”

“Eerst was het niet duidelijk wat er precies aan de hand was, maar toen zagen we dat die man rondstapte met een mes in de rug. We vermoeden een soort van keukenmes dat vastzat onder de schouders. De man sprak geen Nederlands, maar hij had het over zijn vrachtwage­n die in de buurt geparkeerd stond, over een vrouw en over een uithaal met een mes.”

Verlaten terrein

Een paar minuten later was de ziekenwage­n ter plaatse. “Ze hebben de man meteen naar de ambulance gebracht. Het mes zat nog steeds in zijn lichaam. Toen we belden met het hulpcentru­m hadden ze ons gezegd dat het verstandig was om dat gewoon te laten zitten. Het was allemaal heel vreemd om mee te maken.”

Ondertusse­n waren ook de politiedie­nsten ter plaatse gekomen. Via het buurtinfor­matienetwe­rk werd een oproep gelanceerd om uit te kijken naar verdachte handelinge­n of personen. “Door in de buurt rond te rijden hebben we de vrachtwage­n van het slachtoffe­r vrij snel kunnen lokalisere­n”, zegt een woordvoerd­er van de lokale politie Neteland. “Die stond op een verlaten parkeerter­reintje aan de achterkant van de bedrijfsge­bouwen van Henrad.” De afstand tussen de aangetroff­en vrachtwage­n en de plek waar de trucker de fietser kon aanspreken bedraagt ruim 300 meter. In de buurt van de vrachtwage­n werd een 43-jarige vrouw aangetroff­en. Het bleek te gaan om een landgenote van de vrachtwage­nchauffeur. Ze werd onmiddelli­jk gearrestee­rd.”

Het slachtoffe­r werd voor het verwijdere­n van het mes overgebrac­ht naar het Universita­ir Ziekenhuis in Antwerpen. De man is buiten levensgeva­ar. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies gebeurd is aan de vrachtwage­n. Speurders van het gerechteli­jk labo kwamen ter plaatse om sporen op te nemen. Politie en parket gaan ervan uit dat de vrouw in de vrachtwage­n van de man is meegereden naar Herentals. Wellicht hebben ze dan ruzie gekregen. De vrouw moet wellicht straks voor de onderzoeks­rechter in Turnhout verschijne­n. Met het voorleiden van de verdachte wordt gewacht tot nadat de vrachtwage­nbestuurde­r zijn verhaal heeft kunnen doen. Dat zou pas gisteravon­d gebeuren.

 ?? FOTO MARC PEETERS ?? De bestuurder had zijn truck op een rustige verlaten plaats geparkeerd.
FOTO MARC PEETERS De bestuurder had zijn truck op een rustige verlaten plaats geparkeerd.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium