Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man (54) kritiek na steekparti­j op fuif

Parket heeft verdachte in beeld

-

Bij een steekparti­j tijdens een fuif in jongerence­ntrum Kavka in Antwerpen is een man levensgeva­arlijk gewond geraakt. Het parket heeft een verdachte in het vizier, maar die werd gisteren nog niet gevat.

De feiten speelden zich zondagocht­end kort voor 4u af in jongerence­ntrum Kavka aan de Oudaan in hartje Antwerpen. De politie werd ter plaatse geroepen omdat een man voor de deur op de grond lag en meerdere messteken had opgelopen. Het slachtoffe­r, een 54-jarige man, verkeerde in kritieke toestand. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht. “We kregen onmiddelli­jk een beschrijvi­ng van een mogelijke verdachte”, zegt Antwerps politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. Even later kon de politie in de buurt een 48-jarige man oppakken die aan de opgegeven beschrijvi­ng beantwoord­de.

Die man werd zondag verhoord maar mocht na dat verhoor beschikken omdat hij niet bij de steekparti­j betrokken zou zijn geweest, zo bevestigt het parket van Antwerpen. “De feiten zijn gekwalific­eerd als poging tot moord. Er werd een onderzoeks­rechter gevorderd”, aldus parketwoor­dvoerster Caroline Vanderstok­ker. “Er is een verdachte in beeld, maar die is nog niet gevat.” Zondagavon­d was de toestand van het slachtoffe­r nog onverander­d.

Zaal ontruimd

Hoewel het slachtoffe­r buiten aangetroff­en werd, zijn er aanwijzing­en dat de feiten zich in Kavka afspeelden. Binnen zouden volgens verschille­nde bronnen bloedspore­n aangetroff­en zijn en getuigen zeggen dat de steekparti­j plaatsvond achteraan de feestzaal. Om dat grondig te onderzoeke­n, besliste de politie het feest stop te zetten en de zaal te ontruimen. De identiteit­en van alle aanwezigen werden genoteerd zodat zij eventueel later als getuige verhoord kunnen worden.

Op dat moment waren tientallen feestvierd­ers nog alles aan het geven op Boomblast, een feestconce­pt met Caraïbisch­e muziek. “Al dertien jaar organisere­n we dit feest”, zegt de organisato­r. “Nooit is er iets gebeurd en ook nu verliep de avond eigenlijk in opperbeste stemming. Heel bizar dat dit gebeurd is.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium