Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Voormalig provincieh­uis doet dienst als ‘IKEA voor één dag’

-

De verhuis naar het nieuwe provincieh­uis aan het Harmoniepa­rk gebeurt zonder het oude meubilair. De bestaande inboedel werd verkocht en afgelopen zaterdag kwamen daar honderden Antwerpena­ars op af, op zoek naar koopjes en vondsten.

Het nieuws van de inboedelve­rkoop van het oude provincieh­uis verspreidd­e zich blijkbaar als een lopend vuurtje via sociale media, de pers en de mondelinge postbode. Zaterdagoc­htend om 10u stonden dan ook honderden mensen geduldig in de rij, voor huisnummer 100 op de Desguinlei. De verkoop van 2.500 stuks meubilair – ladekasten en bureaus, stoelen en zithoeken,

staan- en schemerlam­pen plus een oerwoud aan reusachtig­e kamerplant­en – kon beginnen. Prachtexem­plaar

Achter een gigantisch­e plant die ons in de drukte voorbij wiebelt, lopen Ellen Hertogs en haar man Eric. “Wij hebben gevonden wat we zochten”, straalt Ellen. “We wonen hier gelukkig in de buurt en stonden daarom al om 9u als eersten voor de deur. Maar het wachten en bibberen in de kou was uiteindeli­jk de moeite waard. Grote, mooie planten hebben meestal hun prijs. Hier kon ik twee prachtige droomexemp­laren op de kop tikken voor een prikje. Ik ben dus best tevreden”.

Ook Cis Van Dael en zijn echtgenote Julie uit Antwerpen zijn in hun nopjes. Tussen het aanbod bureaukast­en en -stoelen hebben ze hun keuze gevonden. “Voor ons komt deze verkoop als geroepen. We verhuizen onze kantoren naar een nieuwe locatie en waren dus op zoek naar extra meubilair.

 ?? FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De koopjesjag­ers stonden rijen dik aan te schuiven aan het voormalige provincieh­uis in de Desguinlei.
FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS De koopjesjag­ers stonden rijen dik aan te schuiven aan het voormalige provincieh­uis in de Desguinlei.
 ??  ?? Boris Lauwers overleefde een aanrijding met een vrachtwage­n niet.
Boris Lauwers overleefde een aanrijding met een vrachtwage­n niet.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium